Ці грибочки стануть зіркою святкового столу: кілька хвилин на приготування і ароматний маринад без варіння

Читать на русском
Автор
672
Такі грибочки виходять шалено смачними
Такі грибочки виходять шалено смачними. Фото missvickie.com

Чудова хрумка закуска

Ми ділились рецептом дуже смачної маринованої рибки. Тепер розповідаємо, як приготувати смачні грибочки на закуску.

Готуються вони дуже просто і гарно зберігаються. Така баночка, яку ви просто дістанете з холодильника перед приходом гостей, стане зіркою святкового столу. Як їх приготувати, розповіли на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 1 кг печериць
  • 1 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. оцту 9%
  • 5 ст. л. соняшникової олії
  • 3 зубчики часнику
  • 2 шт. гвоздики
  • 10 шт. чорного перцю горошком
  • 1,5 ч. л. меленого чорного перцю
  • 1 лавровий лист

Спосіб приготування:

  1. Промийте гриби і за необхідності обріжте ніжки. Доведіть до кипіння воду у каструлі, покладіть туди гриби, прокип'ятіть 5 хвилин і зніміть з вогню.
  2. Накрийте кришкою та залиште так на 20 хвилин. У чисту банку покладіть всі спеції (гвоздику, перець горошком, лавровий лист), олію й оцет.
  3. Процідіть гриби через друшляк і перекладіть у банку. Закрийте банку кришкою і добре струсіть, щоб всі спеції розчинилися та добре перемішалися з грибами.
  4. Повторіть струшування ще декілька разів. Потім переверніть банку кришкою донизу і залиште маринуватися.

Після того, як гриби охолонуть, банку можна поставити в холодильник. Через добу вони будуть готові до вживання. Також ми ділились рецептом смачного салату з горіхами.