Ви не захочете прокидатися без таких бутербродів: незвичайний рецепт домашньої курячої шинки

Читать на русском
Автор

Чудова домашня закуска, після якої ви не захочете магазинних ковбас

Ми ділились рецептом смачної ковбаси з курячих стегенець. Тепер розповідаємо, як із курячого м’яса приготувати неймовірно апетитну шинку.

Рецепт домашньої курячої шинки опублікували на порталі "Школа Життя". Вона виходить смачніша, ніж магазинна, і ідеально пасує як до святкової нарізки, так і до ранкових бутербродів.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600 г
  • Курячі стегна – 400 г
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 10 г
  • Сіль нітритна – 10 г
  • Перець чорний – 0,5 ч.л.
  • Сухий часник – 0,5 ч.л.
  • Приправа для м’яса (шашлику) – 6 г
  • Обсипка для ковбасних виробів

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо куряче філе та м’якоть стегна довгими та середньої товщини смужками.
  2. Додаємо сіль, всі спеції та крижану воду.
  3. Перемішуємо до повного вбирання води. Накриваємо та прибираємо в холодильник на добу.
  4. Ретельно вимішуємо фарш вручну або в кухонному комбайні з насадкою "гак" протягом 10-15 хвилин. Розстеляємо колагенову плівку, посипаємо обсипанням для ковбасних виробів. Зверху акуратно викладаємо перемішаний фарш.
  5. Загортаємо фарш у колагенову плівку, формуючи гарний та щільний батон. Зверху одягаємо сітку для формування, кінці перев’язуємо і обрізаємо зайве.
  6. Поміщаємо батони на решітку та відправляємо у нагріту духовку до досягнення в батоні температури 69-72°С. Дістаємо шинку з духовки та охолоджуємо в холодній воді хвилин 15-20. Потім батони обсушуємо паперовим рушником та прибираємо в холодильник на 8-10 годин.

Якщо ви хочете, щоб шинка була більш ароматною, можна додати інші спеції, наприклад, мускатний горіх, кмин або імбир. Також ми розповідали, як із курячої грудки приготувати гору смачних котлет.