Ви не захочете прокидатися без таких бутербродів: незвичайний рецепт домашньої курячої шинки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 8924
Чудова домашня закуска, після якої ви не захочете магазинних ковбас
Ми ділились рецептом смачної ковбаси з курячих стегенець. Тепер розповідаємо, як із курячого м’яса приготувати неймовірно апетитну шинку.
Рецепт домашньої курячої шинки опублікували на порталі "Школа Життя". Вона виходить смачніша, ніж магазинна, і ідеально пасує як до святкової нарізки, так і до ранкових бутербродів.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 600 г
- Курячі стегна – 400 г
- Вода – 100 мл
- Сіль – 10 г
- Сіль нітритна – 10 г
- Перець чорний – 0,5 ч.л.
- Сухий часник – 0,5 ч.л.
- Приправа для м’яса (шашлику) – 6 г
- Обсипка для ковбасних виробів
Спосіб приготування:
- Нарізаємо куряче філе та м’якоть стегна довгими та середньої товщини смужками.
- Додаємо сіль, всі спеції та крижану воду.
- Перемішуємо до повного вбирання води. Накриваємо та прибираємо в холодильник на добу.
- Ретельно вимішуємо фарш вручну або в кухонному комбайні з насадкою "гак" протягом 10-15 хвилин. Розстеляємо колагенову плівку, посипаємо обсипанням для ковбасних виробів. Зверху акуратно викладаємо перемішаний фарш.
- Загортаємо фарш у колагенову плівку, формуючи гарний та щільний батон. Зверху одягаємо сітку для формування, кінці перев’язуємо і обрізаємо зайве.
- Поміщаємо батони на решітку та відправляємо у нагріту духовку до досягнення в батоні температури 69-72°С. Дістаємо шинку з духовки та охолоджуємо в холодній воді хвилин 15-20. Потім батони обсушуємо паперовим рушником та прибираємо в холодильник на 8-10 годин.
Якщо ви хочете, щоб шинка була більш ароматною, можна додати інші спеції, наприклад, мускатний горіх, кмин або імбир. Також ми розповідали, як із курячої грудки приготувати гору смачних котлет.