Після "Рожевого фламінго" гості оближуть тарілку: один з найкращих святкових салатів

Читать на русском
Автор

Це чудова закуска на щодень і до святкового столу

Ми розповідали, як приготувати розкішний салат "Нептун". Тепер ділимось рецептом цікавої соковитої закуски "Рожевий фламінго". Назва ця походить від апетитної червоної цибулі, яка і викладається верхнім шаром.

Ця страва має відмінне поєднання смаків. З чого її готувати та в якому порядку викладати, розповіли на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Цибуля червона — 1 шт
  • Сіль — 1/2 ч.л
  • Цукор — 1 ч.л
  • Столовий оцет — 9% 1 ч.л
  • Шинка — 200 г
  • Картопля — 4 шт
  • Мариновані огірки — 2 шт
  • Сполодкий перець — 1 шт
  • Яйце куряче — 4 шт
  • Майонез — 100 г
  • Сіль — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо червону цибулю, нарізаємо тонкими часточками, маринуємо в оцті з сіллю та цукром. Перемішуємо.
  2. Відварюємо картоплю в шкірці до готовності, охолоджуємо, очищаємо. Нарізаємо кубиками, викладаємо на прямокутну таріль першим шаром. Солимо, змащуємо майонезом.
  3. Нарізаємо шинку смужками, викладаємо на картоплю, змащуємо майонезом. Нарізаємо мариновані огірки соломкою, викладаємо на шинку.
  4. Очищаємо солодкий перець від насіння й прожилок, нарізаємо м'якоть тонкими смужками. Викладаємо на огірки, змащуємо майонезом.
  5. Відварюємо яйця круто, очищаємо, натираємо на тертці. Формуємо з яєць наступний шар. Змащуємо майонезом.
  6. Відціджуємо мариновану цибулю від маринаду. Викладаємо на верхівку салату.

Страва виходить ситною та надзвичайно соковитою. Також ми розповідали, як приготувати смачний салат з м’ясом.