Найситніший м’ясний салат: "Швейцарський" гості з’їдять разом з тарілкою

Читать на русском
Автор
46044
Цей салат можна їсти як щодня, так і на свято
Цей салат можна їсти як щодня, так і на свято. Фото ukr.media

Рецепт відмінної святкової закуски

Ми ділились рецептом м’ясного салату, який може легко замінити Олів’є. Тепер розповідаємо, як приготувати ситну закуску "Швейцарська". Завдяки великій кількості м’яса вона виходить дуже смачною та поживною.

Компоненти відмінно поєднуються між собою. Родзинкою салату є використання груші та особлива заправка. Як приготувати салат "Швейцарський", розповіли на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка — 1 шт
  • Свинячий карбонад (можна просто шинку) — 400 г
  • Копчена ковбаса — 400 г
  • Огірок — 2 шт
  • Мариновані огірки — 2 шт
  • Груша — 2-3 шт
  • Майонез — 5 ст.л
  • Лимон — 1/2 шт
  • Сіль — до смаку
  • Тархун свіжий (або петрушка) – до смаку

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо копчену курячу грудку соломкою довжиною 2,5 см. Поміщаємо у миску, де будемо змішувати салат.
  2. Знімаємо плівку з копченої ковбаси чи салямі, нарізаємо соломкою і додаємо до курки. Нарізаємо карбонат чи шинку смужками і додаємо до інших м'ясних інгредієнтів.
  3. Очищаємо свіжі та мариновані огірки від шкірки, нарізаємо соломкою і поміщаємо у миску. Знімаємо верхній шар з груш, видаляємо серцевину, нарізаємо м'якуш соломкою, як і інші інгредієнти, і додаємо в салат.
  4. Окремо готуємо заправку. Дрібно нарізаємо свіже листя тархуна (або петрушки). Додаємо подрібнену зелень до майонезу, видавлюємо лимонний сік. Ретельно перемішуємо суміш і даємо постояти 10 хвилин, щоб майонез просочився ароматом зелені та лимона.
  5. Виливаємо густу заправку на салат. Ретельно перемішуємо салат, щоб заправка просочила кожен інгредієнт.
  6. Накриваємо салат харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1 годину для просочення та охолодження.
  7. Перекладаємо салат у тарілку, подаємо на стіл, прикрашаємо цілими листочками м'яти чи петрушки.

Салат виходить надзвичайно ситним та смачним. Також ми розповідали, як приготувати салат з крабовими паличками особливо смачно.