Найніжніші панкейки, які смакуватимуть всім: як їх приготувати

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 25 березня 2024, 12:18

Такий рецепт ви точно оціните і поділитесь з друзями

Ми часто довго думаємо над тим, щоб такого смачного приготувати на сніданок. Водночас важливо, щоб не витрачати на це багато часу. Чудовим варіантом стануть панкейки або більш звична назва — оладки.

Шеф-кухар Ольга Мартиновська поділилась у своєму інстаграмі рецептом панкейків з французького ресторану. Їх можна використовувати як основу для намазок — сиру, червоної риби, ікри. Можна спробувати й солодкий топінг.

Які інгредієнти потрібні

  • Молоко — 200 мл.;
  • борошно — 150 г;
  • свіжі пекарські дріжджі — 10г;
  • яйця — 2 шт.

Спосіб приготування

  1. Візьміть 200 мілілітрів молока та підігрійте до температури 35-40 градусів, щоб було теплим.
  2. У місткість з молоком внесіть 10 грамів свіжих пекарських дріжджів. Усе ретельно розмішайте.
  3. Додайте туди 150 грамів борошна, яке заздалегідь треба просіяти.
  4. Внесіть у миску 2 жовтки та все ще раз перемішайте.
  5. Посудину треба покрити харчовою плівкою або рушником і покласти в тепле місце. Тримаємо там пів години, щоб тісто підійшло.
  6. Водночас 2 білки з яєць, що залишилися, треба добре збити разом із сіллю.
  7. Обережно вносьте білки в загальну масу, перемішайте та поступово виливайте на пательню. Змащувати маслом чи олією не потрібно, вона має бути сухою. Смажте панкейки середньому вогні.
  8. Оладки мають вийти маленькі. Зверху кладіть те, що вам подобається — мед, рибу або варення. Смачного!

Нещодавно "Телеграф" писав рецепт пісного печива без яєць та масла, яке дуже дешево приготувати. Знадобиться розсол з помідорів, олія, цукор, борошно та амоній. Його дуже просто зробити і смакувати з чаєм.