Смачний салат з кількох інгредієнтів: як приготувати закуску з буряка і фети

Читать на русском
Автор

Цей салат сподобається всім, хто любить легкі і смачні закуски

Салат з фети і буряка стане яскравою прикрасою святкового столу, а також він чудово підійде для обіду. Він не лише смачний, але й дуже корисний. Раніше "Телеграф" ділився рецептом салату з фети та редиски, а тепер розповідаємо, як приготувати красиву закуску простих інгредієнтів.

Буряк можна зварити або запекти у фользі при температурі 190 градусів 50 хвилин. Рецептом салату поділилися на порталі Smachno.

Як приготувати салат з фети та буряка

Інгредієнти:

  • буряк — 400 г (2 шт);
  • сир фета — 100 г;
  • рукола — 50 г;
  • кунжут — 2 ст. л.;
  • чорний перець — на свій смак.

Для заправки:

  • оливкова олія — 3 ст. л.;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • бальзамічний оцет — 1 ст. л.;
  • сіль — 1/3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо охолоджений буряк кружальцями товщиною приблизно 2-3 мм. Сир фету подрібнюємо на кубики.
  2. На сухій пательні обсмажуємо кунжут до золотистості. Його постійно помішуємо.
  3. Для заправки змішуємо оливкову олію, лимонний сік і бальзамічний оцет. Додаємо сіль і ретельно перемішуємо до однорідності.
  4. Нарізаний буряк викладаємо на тарілку і поливаємо заправкою. Змішуємо руколу з рештою заправки і викладаємо на буряк.
  5. Викладаємо сир, додаємо мелений перець, посипаємо кунжутом і подаємо на стіл.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати салат з варених яєць і квасолі. Ми поділилися простим рецептом.