Така "голубка" стане окрасою великоднього столу: незрівнянна "Коломба", яку готують італійці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цікава святкова випічка
Ми ділились рецептом смачної української паски. В Італії ж на Великдень часто печуть "Коломбу" — це традиційна італійська випічка, що відрізняється від звичних нам пасок.
Зазвичай таку паску випікають у формі голубки, але можна приготувати у будь-якій формі — на смак це не вплине. Рецептом поділились на Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Вершкове масло — 80 г
- Ізюм — 70 г
- Лимон — 1 шт.
- Апельсин — 1 шт.
- Ваніль — 1 шт.
- Яйце — 3 шт.
- Пшеничне борошно — 280 г
- Цукрова пудра
- Мигдальні пелюстки — 70 г
- Цукор — 130 г
- Кукурудзяний крохмаль — 20 г
- Морська сіль — 1 щіпка
- Дріжджі — 15 г
- Молоко — 120 мл
Спосіб приготування:
- Молоко підігріваємо до 38-40 градусів. Додаємо дрібку солі, 1 ст. л. цукру і кришимо свіжі дріжджі, ретельно перемішуємо.
- Залишаємо суміш на 10 хвилин. Тим часом розтоплюємо вершкове масло і даємо йому охолонути.
- Промиваємо родзинки, заливаємо їх гарячою водою і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім перекладаємо їх на сито, щоб рідина стекла. Родзинки обсушуємо.
- Апельсин і лимон чистимо від цедри, в глибоку ємність вичавлюємо сік. Стручок ванілі розрізаємо навпіл уздовж, з допомогою ножа витягаємо зі стручка насіння.
- У глибокому посуді збиваємо 2 яйця, 1 жовток, вливаємо сік апельсина і лимона. Додаємо натерту цедру, 55 г цукру, насіння ванілі і 1 щіпку солі.
- Просіюємо в отриману масу гіркою борошно, вливаємо суміш молока з дріжджами. Вводимо яєчну суміш, розтоплене вершкове масло і родзинки. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним (приблизно 10 хвилин).
- Залишаємо тісто на 2 години в теплому місці, обминаємо раз на годину. Дно і форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Викладаємо тісто у форму і залишаємо його на 30 хвилин в теплі.
- Випікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 50-60 хвилин. У блендері подрібнюємо половину мигдалю з 50 г цукру, збиваємо в густу піну білок, що залишився, змішуємо його з мигдальною масою.
Залишиться лише розподілити по поверхні остиглого кексу глазур та прикрасити випічку пелюстками мигдалю. Також ми ділились рецептом чудової грузинської паски.