Бабусина паска, яка завжди вдається і довго не черствіє: "нічна" опара та простий рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25317
Чудовий рецепт великодньої паски
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну "нічну" Олександрійську паску. Тепер ділимось рецептом ще однієї чудової паски, яка виходить м’якою та довго не черствіє.
З кількості інгредієнтів, наведених на порталі SHUBA, виходить приблизно 25 невеликих пасочок. Можна зменшити кількість продуктів, якщо вам не потрібно так багато. В тісто, за вашим бажанням можна додати горіхи, цукати, сухофрукти і навіть шоколадні дропси, а можна й взагалі обійтися без цього — все одно буде дуже смачно.
Інгредієнти:
- Молоко 2,5% — 1 л
- Борошно пшеничне — 1 кг
- Пресовані дріжджі — 100 г
- Масло вершкове 82% — 200 г
- Маргарин — 200 г
- Яйця курячі — 10 шт.
- Цукор — 4 скл.
- Сіль — 1 г
- Олія соняшникова — 1 ст. л.
- Горіхи, цукати, родзинки або інші сухофрукти (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Доводимо молоко до кипіння. Додаємо 2 склянки борошна. Добре вимішуємо.
- Залишаємо опару охолоджуватися. Коли опара стане ледь теплою, додаємо дріжджі.
- Перемішуємо, накриваємо кришкою, укутуємо чимось теплим. Залишаємо на ніч перебродити.
- Вранці перекладаємо масу у велику каструлю або миску. Додаємо вершкове масло і маргарин (заздалегідь даємо їм полежати в теплому місці, щоб стали м'якими).
- Додаємо 10 яєць, трохи солимо, 4 склянки цукру та 1 столову ложку соняшникової олії. За бажанням додаємо горіхи, цукати, родзинки або інші сухофрукти.
- Поступово додаємо просіяне борошно. Місимо тісто доти, доки воно не буде легко відставати від рук.
- Накриваємо кришкою та укутуємо. Ставимо в тепле місце на кілька годин, поки тісто не підійде.
- Змащуємо руки олією. Відриваємо від тіста шматки, формуємо кульки методом підкочування.
- Складаємо кульки в змащені олією або смальцем формочки. Тісто повинне займати не більше 2/3 форми, бо в духовці воно ще підніметься.
- Випікаємо хвилин 40 у нагрітій до 200 градусів духовці. Готовність перевіряємо зубочисткою — на ній не повинно залишатися тіста.
Коли паски охолонуть, можна прикрашати на свій смак. Приміром, ми розповідали, як приготувати вдалу глазур всього за 30 секунд.