Бабусина паска, яка завжди вдається і довго не черствіє: "нічна" опара та простий рецепт

Читать на русском
Автор
25317
Такі пасочки виходять м’якими, пишними та дуже смачними Новина оновлена 28 березня 2024, 12:05
Такі пасочки виходять м’якими, пишними та дуже смачними. Фото kolizhanka.net.ua

Чудовий рецепт великодньої паски

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну "нічну" Олександрійську паску. Тепер ділимось рецептом ще однієї чудової паски, яка виходить м’якою та довго не черствіє.

З кількості інгредієнтів, наведених на порталі SHUBA, виходить приблизно 25 невеликих пасочок. Можна зменшити кількість продуктів, якщо вам не потрібно так багато. В тісто, за вашим бажанням можна додати горіхи, цукати, сухофрукти і навіть шоколадні дропси, а можна й взагалі обійтися без цього — все одно буде дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Молоко 2,5% — 1 л
  • Борошно пшеничне — 1 кг
  • Пресовані дріжджі — 100 г
  • Масло вершкове 82% — 200 г
  • Маргарин — 200 г
  • Яйця курячі — 10 шт.
  • Цукор — 4 скл.
  • Сіль — 1 г
  • Олія соняшникова — 1 ст. л.
  • Горіхи, цукати, родзинки або інші сухофрукти (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Доводимо молоко до кипіння. Додаємо 2 склянки борошна. Добре вимішуємо.
  2. Залишаємо опару охолоджуватися. Коли опара стане ледь теплою, додаємо дріжджі.
  3. Перемішуємо, накриваємо кришкою, укутуємо чимось теплим. Залишаємо на ніч перебродити.
  4. Вранці перекладаємо масу у велику каструлю або миску. Додаємо вершкове масло і маргарин (заздалегідь даємо їм полежати в теплому місці, щоб стали м'якими).
  5. Додаємо 10 яєць, трохи солимо, 4 склянки цукру та 1 столову ложку соняшникової олії. За бажанням додаємо горіхи, цукати, родзинки або інші сухофрукти.
  6. Поступово додаємо просіяне борошно. Місимо тісто доти, доки воно не буде легко відставати від рук.
  7. Накриваємо кришкою та укутуємо. Ставимо в тепле місце на кілька годин, поки тісто не підійде.
  8. Змащуємо руки олією. Відриваємо від тіста шматки, формуємо кульки методом підкочування.
  9. Складаємо кульки в змащені олією або смальцем формочки. Тісто повинне займати не більше 2/3 форми, бо в духовці воно ще підніметься.
  10. Випікаємо хвилин 40 у нагрітій до 200 градусів духовці. Готовність перевіряємо зубочисткою — на ній не повинно залишатися тіста.

Коли паски охолонуть, можна прикрашати на свій смак. Приміром, ми розповідали, як приготувати вдалу глазур всього за 30 секунд.