Навіщо при приготуванні печінки апельсиновий сік: хитрий рецепт, який спитає навіть мама
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Просто готується, з’їдається моментально
Печінка – звичний продукт на нашій кухні. Однак варіантів її приготування ми знаємо небагато — з цибулею в сметані, іноді ми готуємо її з яблуком або гірчично-сметанному соусі.
Здивувати пікантною печінкою легко можна просто приготувати її в апельсиновому соку. Вийде страва приголомшливою — соковитою, ніжною і з легкою ноткою апельсина. Спробуйте — і забудете про інші страви. Рецептом поділяється Ye.ua
Як приготувати печінку в апельсиновому соку
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 1 велика цибулина;
- кілька пір'їв зеленої цибулі;
- сік 1 апельсину;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- сіль, суміш перців мелена;
- мускатний горіх, карі;
- орегано;
- борошно для панірування;
- соняшникова олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Печінку чистимо від плівок і замочуємо у воді на 1-2 години. Через зазначений час миємо, відправляємо в суміш спецій, солі та орегано та залишаємо на 20-30 хвилин.
- Через зазначений час паніруємо печінку в борошні, викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії та обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
- Підготовлену печінку відправляємо у сотейник чи велику сковорідку.
- Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю. Пасуємо його в тій же соняшниковій олії, в якій смажилася печінка. За бажанням трохи солимо і додаємо цукор, щоб овоч карамелізувався. Відправляємо до сотейника до печінки.
- З апельсина вичавлюємо сік і разом із соєвим соусом і подрібненою зеленою цибулею відправляємо до печінки.
- Готуємо все на маленькому вогні до випаровування зайвої рідини — на це піде близько 5-7 хвилин.
Подаємо страву з улюбленим гарніром та кружальцями апельсина. Близькі точно ахнуть від захоплення.