Навіщо при приготуванні печінки апельсиновий сік: хитрий рецепт, який спитає навіть мама

Читать на русском
Автор
2192
Ніжна куряча печінка в апельсиновому соку
Ніжна куряча печінка в апельсиновому соку. Фото ye.ua

Просто готується, з’їдається моментально

Печінка – звичний продукт на нашій кухні. Однак варіантів її приготування ми знаємо небагато — з цибулею в сметані, іноді ми готуємо її з яблуком або гірчично-сметанному соусі.

Здивувати пікантною печінкою легко можна просто приготувати її в апельсиновому соку. Вийде страва приголомшливою — соковитою, ніжною і з легкою ноткою апельсина. Спробуйте — і забудете про інші страви. Рецептом поділяється Ye.ua

Як приготувати печінку в апельсиновому соку

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 1 велика цибулина;
  • кілька пір'їв зеленої цибулі;
  • сік 1 апельсину;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • сіль, суміш перців мелена;
  • мускатний горіх, карі;
  • орегано;
  • борошно для панірування;
  • соняшникова олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Печінку чистимо від плівок і замочуємо у воді на 1-2 години. Через зазначений час миємо, відправляємо в суміш спецій, солі та орегано та залишаємо на 20-30 хвилин.
  2. Через зазначений час паніруємо печінку в борошні, викладаємо на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії та обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
  3. Підготовлену печінку відправляємо у сотейник чи велику сковорідку.
  4. Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю. Пасуємо його в тій же соняшниковій олії, в якій смажилася печінка. За бажанням трохи солимо і додаємо цукор, щоб овоч карамелізувався. Відправляємо до сотейника до печінки.
  5. З апельсина вичавлюємо сік і разом із соєвим соусом і подрібненою зеленою цибулею відправляємо до печінки.
  6. Готуємо все на маленькому вогні до випаровування зайвої рідини — на це піде близько 5-7 хвилин.

Подаємо страву з улюбленим гарніром та кружальцями апельсина. Близькі точно ахнуть від захоплення.