Кулінари пропускають цей крок, і отримують слизьке місиво: важливий етап у приготуванні рису
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Секретний інгредієнт зробить ваш рис дуже смачним
Ми розповідали, як просто і швидко підготувати капусту на голубці. Тепер ділимось секретом приготування особливо сманчого рису.
Багато хто з нас стикався з проблемою: замість розсипчастого рису отримуємо клейку масу. У чому ж секрет? Відповідь проста: попереднє обсмажування рису! Детально розповідаємо разом із ProstoWay.
Як варити рис з попереднім обсмажуванням
- Рoзігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте трохи олії або вершкового масла.
- Додайте рис і обсмажуйте його протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи, доки він не стане напівпрозорим. Лише після цього залийте рис водою в співвідношенні 1:2 (на 1 склянку рису — 2 склянки води).
- Додайте сіль. Накрийте сковороду кришкою і доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь та тушкуйте рис протягом 20-25 хвилин, не знімаючи кришки та не перемішуючи. Після закінчення часу вимкніть вогонь і дайте рису настоятися під кришкою ще 5-10 хвилин.
Завдяки цьому простому секрету ви зможете завжди готувати ідеальний розсипчастий рис. Також ми розповідали, як приготувати смачний шашлик.