Лише зіпсуєте шашлик: помилки у приготуванні, які роблять м'ясо огидним на смак

Читать на русском
Автор
9686
Чому шашлик стає несмачним
Чому шашлик стає несмачним. Фото 24 канал

Як уникнути розповсюджених помилок

Ми розповідали, яких помилок припускаються кулінари під час приготування салату олів’є. Тепер ділимось порадами, які допоможуть посмажити смачний шашлик.

Приготування м’яса на вогні потребує деяких знань і досвіду. Іноді м’ясо виходить несмачним і просто огидним. Щоб шашлик завжди виходив соковитим, ароматним і смачним, важливо знати про поширені помилки. Розповідаємо про них разом із порталом "Добрі новини".

Поливання маринадом під час смаження

Це поширена, але помилкова практика. Рідина випаровується, роблячи м'ясо сухим. Набагато кращим буде результат, якщо ви гарно замаринуєте м’ясо, а перед смаженням змастите його олією.

Нехтування механічною обробкою м'яса

Шматки м'яса повинні бути однаковими, щоб вони готувалися рівномірно. М'ясо потребує не лише маринування, але й розм'якшення. Найкраще промасажуйте м'ясо руками. Як альтернативу, слід додайти в маринад трохи ківі або ананаса, які розм'якшують м'ясо.

Довге маринування

Надмірне маринування робить м'ясо пухким і несмачним. Маринуйте м'ясо від 2 до 12 годин, залежно від рецепту. Для жорсткого м'яса можна використовувати маринад з оцтом або лимонним соком, але не більше 2 годин.

Смаження овочів разом з м'ясом

Овочі готуються швидше, ніж м'ясо, і можуть згоріти. Смажте овочі окремо від м'яса, або ж додайте овочі на шампури за 5-10 хвилин до готовності м'яса.

Використання неякісного м'яса

Смак шашлику багато в чому залежить від свіжості та якості м'яса. Вибирайте свіже м'ясо від перевіреного постачальника. Віддавайте перевагу м'ясу з невеликою кількістю жиру.

Неправильна температура приготування

М'ясо може бути сирим всередині або обгоріти зовні. Слідкуйте за температурою вугілля. В ідеалі використовуйте термометр для м'яса, щоб перевірити його готовність.

Пам'ятайте про ці поширені помилки, і ваш шашлик завжди буде виходити соковитим, ароматним і смачним. Також ми розповідали про важливу помилку у приготуванні котлет.