Запасіться щавлем і сосисками: вони стануть вам у пригоді для приготування окрошки

Читать на русском
Автор

Так окрошку ви ще не їли і не готували

У сильну спеку нас рятує холодна й освіжаюча окрошка. Готується вона просто із продуктів, які є у холодильнику.

Однак навіть найулюбленіша страва може набриднути, і окрошка — не виняток. Якщо ж хочеться урізноманітнити її смак, можна додати в цей літній суп щавель та сосиски. Звичайно, близькі дивуватимуться при приготуванні цієї страви, але незабаром точно попросять добавки. Рецептом ділиться Today.

Як приготувати окрошку зі щавлем та сосисками.

Інгредієнти:

  • 3 л очищеної води;
  • 1 л кефіру;
  • 5 картоплин;
  • 500 г свіжого щавлю;
  • 5 курячих яєць
  • 500 г сосисок (вареної ковбаси чи шинки);
  • 4 — 5 свіжих огірків;
  • 200 г редиски;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок асорті з гілочок кінзи, петрушки, селери;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У кип’яченій воді протягом 10 хвилин проварюємо подрібнений щавель. Даємо повністю охолонути.
  2. Картоплю варимо в мундирах до готовності, яйця — круто. Даємо охолонути, чистимо і нарізаємо маленькими кубиками.
  3. Редиска та сосиски нарізаємо тонкими кружальцями, потім кожен розрізаємо на чотири частини.
  4. Дрібно нарізаємо зелень та огірки.
  5. Усі підготовлені інгредієнти викладаємо в емальовану 5-літрову каструлю, солимо та перемішуємо. Заливаємо все кефіром і залишеним щавлевим бульйоном.

Охолоджуємо окрошку у холодильнику. Подаємо суп з пишними пампушками.