Весь секрет — у тісті: такі оладки вийдуть дуже пишними та високими
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ідеальні оладки готуються легко](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/d1/b6177a1f-730aca6f80026435fab257de9bc1fd11.jpg?v=9735_1)
Раз-два — і оладки на столі
Варіантів швидких та смачних сніданків придумано вже безліч. Однак найулюбленішим вважаються пишні оладки.
Однак не завжди вони виходять високими. Як виявилося, вся річ у замішуванні тіста. Річ у тому, що тісто має бути такою густоти, щоб не розтікалося по тарілці й було густіше, ніж на млинці. Воно не повинно стікати з ложки та при жарінні зберігати форму, а необхідні інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Перевіреним рецептом ділиться "На пенсії".
Як приготувати ідеальні оладки
Інгредієнти:
- куряче яйце — 1 шт.;
- цукор — 2 ст. л.;
- сіль — 1/3 ч. л.;
- кефір — 1 склянка (250 мл);
- борошно — 1 склянка (250 мл);
- розпушувач — 1 ч. л. (без гірки);
- сода — 1/2 ч. л.;
- олія рослинна — 3-5 ст. л. (для смаження).
Спосіб приготування:
- У велику миску виливаємо кефір. Додаємо до нього соду та розмішуємо, щоб пішла реакція.
- В отриману масу відправляємо яйце, цукор, сіль і частинами вводимо просіяне разом з розпушувачем борошно. Перемішуємо і тісто більше не чіпаємо. Відставляємо його на 15-30 хвилин "відпочити".
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, акуратно ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх із двох сторін до золотистого кольору.
Навіть якщо у вас немає молока та яєць, можна приготувати вівсяні оладки з бананами. Ніхто не здогадається, що вони пісні.