Весь секрет — у тісті: такі оладки вийдуть дуже пишними та високими

Читать на русском
Автор
Ідеальні оладки готуються легко
Ідеальні оладки готуються легко. Фото petropavlivka.city

Раз-два — і оладки на столі

Варіантів швидких та смачних сніданків придумано вже безліч. Однак найулюбленішим вважаються пишні оладки.

Однак не завжди вони виходять високими. Як виявилося, вся річ у замішуванні тіста. Річ у тому, що тісто має бути такою густоти, щоб не розтікалося по тарілці й було густіше, ніж на млинці. Воно не повинно стікати з ложки та при жарінні зберігати форму, а необхідні інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Перевіреним рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати ідеальні оладки

Інгредієнти:

  • куряче яйце — 1 шт.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • кефір — 1 склянка (250 мл);
  • борошно — 1 склянка (250 мл);
  • розпушувач — 1 ч. л. (без гірки);
  • сода — 1/2 ч. л.;
  • олія рослинна — 3-5 ст. л. (для смаження).

Спосіб приготування:

  1. У велику миску виливаємо кефір. Додаємо до нього соду та розмішуємо, щоб пішла реакція.
  2. В отриману масу відправляємо яйце, цукор, сіль і частинами вводимо просіяне разом з розпушувачем борошно. Перемішуємо і тісто більше не чіпаємо. Відставляємо його на 15-30 хвилин "відпочити".
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, акуратно ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх із двох сторін до золотистого кольору.

Навіть якщо у вас немає молока та яєць, можна приготувати вівсяні оладки з бананами. Ніхто не здогадається, що вони пісні.