Щоразу готуватимете до борщу: ці ніжні пампушки якнайкраще підкреслять смак страви

Читать на русском
Автор
Пишні, м'які, ароматні, повітряні пампушки
Пишні, м'які, ароматні, повітряні пампушки. Фото 1000.menu

Найкраща заміна хлібу

Смачний, наваристий, ароматний червоний борщ важко уявили не лише без сала, але й без пампушок. Інколи господині купують цю випічку у магазині, не бажаючи вовтузитись на кухні.

Проте ми наполягаємо, аби ви спробували приготувати їх за рецептом, який ми пропонуємо сьогодні. Він точно стане вашим улюбленим, інформують на Instagram-сторінці "olga_riabenko".

Як приготувати смачні пампушки

Інгредієнти для тіста:

  • дріжджі – 7 г сухих, або 21 г живих;
  • тепле молоко – 300 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • олія – 50 мл;
  • борошно – 430 г;
  • яйце для змащування – 1 шт.;

Інгредієнти для часникового соусу

  • часник – 2-3 зуб.;
  • вода – 2 ст. л.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • сіль;
  • перець;
  • кріп;

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти для тіста всипати в миску або чашу комбайна та гарно замісити тісто.
  2. Перекласти тісто в змащену олією миску, накрити рушником та залишити у теплому місці на 1,5 години.
  3. Коли тісто підійде, поділити його на рівні шматки.
  4. Сформувати з тіста кульки та викласти у форму.
  5. Накрити тісто рушником та залишити у теплому місці на 30 хвилин.
  6. Коли тісто підійде, змастити пампушки яйцем.
  7. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
  8. Для соусу змішати всі інгредієнти та змащуємо ним гарячі пампушки. Випічка вбере заправку й набуде неперевершеного смаку та аромату.

Раніше ми писали, як смачно запекти картопельку з салом в духовці. Страву можна посипати зеленню та подати зі сметанним соусом.