Щоразу готуватимете до борщу: ці ніжні пампушки якнайкраще підкреслять смак страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Пишні, м'які, ароматні, повітряні пампушки](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/4/0f/9b8336ca-25e9a5399b27dc483d7c44007a2480f4.jpg?v=7152_1)
Найкраща заміна хлібу
Смачний, наваристий, ароматний червоний борщ важко уявили не лише без сала, але й без пампушок. Інколи господині купують цю випічку у магазині, не бажаючи вовтузитись на кухні.
Проте ми наполягаємо, аби ви спробували приготувати їх за рецептом, який ми пропонуємо сьогодні. Він точно стане вашим улюбленим, інформують на Instagram-сторінці "olga_riabenko".
Як приготувати смачні пампушки
Інгредієнти для тіста:
- дріжджі – 7 г сухих, або 21 г живих;
- тепле молоко – 300 мл;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- олія – 50 мл;
- борошно – 430 г;
- яйце для змащування – 1 шт.;
Інгредієнти для часникового соусу
- часник – 2-3 зуб.;
- вода – 2 ст. л.;
- олія – 2 ст. л.;
- сіль;
- перець;
- кріп;
Спосіб приготування:
- Всі інгредієнти для тіста всипати в миску або чашу комбайна та гарно замісити тісто.
- Перекласти тісто в змащену олією миску, накрити рушником та залишити у теплому місці на 1,5 години.
- Коли тісто підійде, поділити його на рівні шматки.
- Сформувати з тіста кульки та викласти у форму.
- Накрити тісто рушником та залишити у теплому місці на 30 хвилин.
- Коли тісто підійде, змастити пампушки яйцем.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
- Для соусу змішати всі інгредієнти та змащуємо ним гарячі пампушки. Випічка вбере заправку й набуде неперевершеного смаку та аромату.
Раніше ми писали, як смачно запекти картопельку з салом в духовці. Страву можна посипати зеленню та подати зі сметанним соусом.