Легка літня намазка, яку можна просто їсти ложкою: проста та ефектна закуска

Читать на русском
Автор

Такі бутерброди виходять легкими, але ситними

Ми розповідали, як приготувати смачний салат "Вінельє". Тепер ділимось рецептом надзвичайно вдалої огіркової намазки на бутерброди.

Вона виходить така смачна, що можна просто ложкою їсти. Легкий та ніжний смак цієї закуски не залишить байдужим нікого. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 2 огірки
  • шматочок вершкового масла
  • сіль та перець
  • 2 ст. л. сметани або натурального густого йогурту
  • кріп
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1-2 зубчики часнику
  • 0,5 ч. л. яблучного оцту
  • батон

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло на сковороді та обсмажте на ньому шматочки батона. Огірки очистіть від шкірки, натріть на терці, посоліть, перемішайте та залиште на 5 хвилин. Потім відіжміть сік.
  2. Дрібно порубайте кріп. Подрібніть часник. Змішайте сметану з подрібненим часником.
  3. З'єднайте тертий огірок з рубаним кропом. Додайте до огірково-кропової суміші сметану з часником, рослинну олію, яблучний оцет та добре перемішайте.
  4. Зробіть бутерброди з обсмаженого батона та огіркової намазки. Подавайте до столу як закуску або гарнір.

Ця намазка чудово зберігається в холодильнику протягом 2-3 днів. Вона смачна і легка. Також ми ділились цікавим способом приготування гречки.