Сподобається тим, хто не любить субпродукти: рецепт печінкових оладок

Читати російською
Автор

Печінкові оладки виходять дуже ніжні та м'які

Далеко не всі люди люблять субпродукти через специфічний смак та аромат. Однак, знаючи деякі хитрощі приготування із них можна зробити мало не ресторанні страви.

Так, близьким неодмінно сподобається паштет під ягідним желе, а смажену печінку з цибулею вони періодично проситимуть приготувати. Також рідні оцінять і печінкові оладки, які готуються на раз-два. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "katarina movchan".

Як приготувати печінкові оладки

Інгредієнти:

  • куряча печінка – 1 кг;
  • морква – 300 г (2 середні);
  • борошно – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • розпушувач – 5 г;
  • петрушка – 5-6 гілочок (дрібно порізати);
  • сіль та мелений перець – за смаком;
  • олія для смаження;

Спосіб приготування:

  1. Печінку почистити від плівочок та жиру.
  2. Моркву помити та почистити.
  3. Перекрутити їх на мʼясорубці (через середню або велику сіточку).
  4. До перекручених печінки та моркви додати яйця, зелень, сіль та перець, розпушувач, борошно.
  5. Все добре перемішати до повного обʼєднання інгредієнтів.
  6. Сковорідку нагріти та налити трішки олії.
  7. Викласти на розігріту сковорідку печінкові оладки (по 1 ст.л.).
  8. Обсмажити з двох боків до красивого золотистого кольору. Обсмажити таким чином всю масу.

Раніше ми публікували рецепт салату з печінки. Він замінить вам обіди та вечері.