Під час їжі навіть зуби не знадобляться: пара хитрощів — і печінка розтане в роті

Читать на русском
Автор
5411
Все дуже легко та просто
Все дуже легко та просто. Фото vazhnoznat.com

Печінка вийде як у ресторані

Печінка – складний у приготуванні продукт. Щоб страви з нею виходили смачними та не гірчили, необхідно звернути увагу на деякі нюанси.

Разом із "Важно знать" розповімо, як підготувати печінку до приготування. Спробуйте — і вийде ідеальна страва.

Як правильно приготувати ніжну печінку

Найголовніше — вибрати якісний продукт. Сира печінка має бути гладкою, без плям і сухих ділянок. Свіжий продукт має трохи солодкуватий запах, а при натисканні залишається пружним.

Колір печінки не повинен бути надто світлим або темним, проте все залежить від виду продукту. Наприклад, куряча печінка – коричневого кольору з бордовим відтінком, яловича – кольори стиглої черешні, а теляча – від насиченого коричневого до червоного.

Перед приготуванням продукту важливо його ретельно очистити — видалити всі судини, жили та плівку. Щоб страва з печінки не гірчила, можна замочити субпродукт у молоці, сироватці чи підсоленій у воді та залишити на кілька годин. Завдяки вимочуванню жорстка печінка стане м’якою та з оксамитовою текстурою.

Щоб печінку танула в роті, її можна також відправити в целофановий пакет і відбити молотком. Якщо не хочеться турбувати сусідів стукотом, необхідно обваляти субпродукт у соді та залишити на годину. Перед смаженням варто його промити — і можна починати готувати.

Щоб страва вийшла повітряною, необхідно нарізати печінку на маленькі шматочки товщиною 1,5 см. Смажити її потрібно на добре розігрітій сковороді по 5 хвилин з кожного боку. Якщо перетримати – печінка вийде жорсткою.

Спробуйте приготувати печінку з яблуками — й ви ахнете від захоплення. Ви не захочете готувати її інакше.