Два плавлені сирки — і печінка розтане в роті: так ви ще точно не куштували
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Страва виходить ніжною і з приємним вершковим смаком
Хочеться побалувати близьких незвичайною стравою, а вдома лише трохи печінки? Пропонуємо приготувати її у пікантному сирному соусі.
Ця ніжна страва за рецептом Ye.ua готується просто і швидко, а виходить дуже смачною. Подавати її можна і з кашами, і з овочевими салатами хоч до сніданку, хоч до сімейної вечері.
Як приготувати печінку в сирному соусі
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 3 цибулини;
- 3-4 ст. л. борошна;
- сіль перець.
Для соусу:
- 2 плавлені сирки;
- 250 мл молока;
- 2 ст. л. борошна;
- 50 г вершкового масла;
- сіль, мускатний горіх, дрібка цукру.
Спосіб приготування:
- Під теплою проточною водою миємо печінку, видаляємо все зайве. Солимо її, перчимо і пануємо в борошні. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з олією до золотистої скоринки та викладаємо в каструлю.
- Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю. Обсмажуємо її на тій же сковороді, де готувалась печінка. Відправляємо в каструлю до печінки.
- Для приготування соусу в сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно. Злегка підсмажуємо, після чого помішуючи, тонким цівком вливаємо молоко. Солимо, перчимо, додаємо цукор та мускатний горіх.
- Знімаємо соус з вогню і відразу додаємо нарізані кубиками плавлені сирки. Розмішуємо до повного розплавлення сиру та виливаємо в печінку.
- Перемішуємо соус з печінкою, тушкуємо протягом 2-3 хвилин і вимикаємо.
Даємо страві настоятися протягом 3-5 хвилин. Подаємо з улюбленим гарніром.