Шикарна страва зі шматочка печінки та кількох огірків: рецепт, який запитають усі

Читать на русском
Автор
7750
Апетитну страву ви приготуєте без особливих турбот
Апетитну страву ви приготуєте без особливих турбот. Фото shuba.life

Слинки потечуть ще під час приготування салату

Зазвичай з печінки ми готуємо незвичайні закуски чи ніжні паштети. Але хто б міг подумати, що печінка – чудовий інгредієнт для найрізноманітніших салатів.

Рецепт, яким ми поділимося разом із "Главредом", був відомий ще нашим бабусям. Вони готували цю апетитну страву буквально за лічені хвилини. Цей рецепт стане в пригоді на випадок раптового голоду або несподіваних гостей.

Як приготувати салат з печінки

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 400 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • квашені огірки — 4 шт.;
  • майонез — 2 ст. л.
  • сіль, перець — до свого смаку;
  • консервований горошок – 1 банка.

Спосіб приготування:

  1. Курячу печінку ретельно миємо під проточною водою, відварюємо у підсоленій воді з лавровим листом до готовності. Коли печінка охолоне, нарізаємо її невеликими шматочками.
  2. Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на великій тертці. Обсмажуємо до готовності на розігрітій з олією сковороді до готовності.
  3. Солоні огірки натираємо на великій тертці або нарізаємо довгою соломкою.
  4. З консервованого горошку зливаємо рідину. Змішуємо його з підготовленими інгредієнтами, солимо, додаємо спеції до смаку, заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо салат та подаємо до столу.

Близьким дуже сподобається такий салат разом із розсипчастим рисом. Вийде дуже ситно та смачно.