Два плавлені сирки — і печінка розтане в роті: так ви ще точно не куштували

Читать на русском
Автор
1533
Ніжна печінка у вершковому соусі
Ніжна печінка у вершковому соусі. Фото prostoway

Страва виходить ніжною і з приємним вершковим смаком

Хочеться побалувати близьких незвичайною стравою, а вдома лише трохи печінки? Пропонуємо приготувати її у пікантному сирному соусі.

Ця ніжна страва за рецептом Ye.ua готується просто і швидко, а виходить дуже смачною. Подавати її можна і з кашами, і з овочевими салатами хоч до сніданку, хоч до сімейної вечері.

Як приготувати печінку в сирному соусі

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 3 цибулини;
  • 3-4 ст. л. борошна;
  • сіль перець.

Для соусу:

  • 2 плавлені сирки;
  • 250 мл молока;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль, мускатний горіх, дрібка цукру.

Спосіб приготування:

  1. Під теплою проточною водою миємо печінку, видаляємо все зайве. Солимо її, перчимо і пануємо в борошні. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з олією до золотистої скоринки та викладаємо в каструлю.
  2. Чистимо і нарізаємо півкільцями цибулю. Обсмажуємо її на тій же сковороді, де готувалась печінка. Відправляємо в каструлю до печінки.
  3. Для приготування соусу в сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно. Злегка підсмажуємо, після чого помішуючи, тонким цівком вливаємо молоко. Солимо, перчимо, додаємо цукор та мускатний горіх.
  4. Знімаємо соус з вогню і відразу додаємо нарізані кубиками плавлені сирки. Розмішуємо до повного розплавлення сиру та виливаємо в печінку.
  5. Перемішуємо соус з печінкою, тушкуємо протягом 2-3 хвилин і вимикаємо.

Даємо страві настоятися протягом 3-5 хвилин. Подаємо з улюбленим гарніром.