Якщо на пікнік дуже хочеться: цей шашлик замаринується, поки ви дістаєтеся лісу (фото)
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
М’ясо танутиме у роті
Без ніжного ароматного шашлику не обходиться жоден пікнік. Єдине, що псує настрій — довгий час маринування м’яса. Що робити, якщо на природу зібралися раптово, а часу для підготовки шашлику немає?
У цьому випадку пропонуємо скористатися рецептом журналу "Поліна". Вся справа в тому, що ми будемо маринувати куряче філе в медовому соусі, і підготуватися він може за півгодини. Незважаючи на швидкість, м’ясо вийде надзвичайно ніжним. Перевіримо?
Як приготувати курячий шашлик у медовому соусі
Інгредієнти:
- куряче філе — 1 кг;
- рослинна олія — 50 мл;
- сік двох лимонів;
- мед — 2 ст. л.;
- сіль - до свого смаку;
- часник — 3 зубчики.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо сік двох лимонів, мед та подрібнений часник.
- Куряче філе миємо, нарізаємо кубиками та заливаємо підготовленим маринадом. Відправляємо все в холодильник щонайменше на півгодини. Солимо до свого смаку.
- Через вказаний час дістаємо курку з маринаду та нанизуємо м’ясо на металеві або попередньо вимочені дерев’яні шампури.
- Грати гриля змащуємо олією та обсмажуємо на ньому шашлик при середній температурі близько 8-10 хвилин, періодично перевертаючи та змащуючи маринадом.
Подаємо шашлик з гілочкою чебрецю і маринованими помідорами. Вийде дивовижно.