Якщо на пікнік дуже хочеться: цей шашлик замаринується, поки ви дістаєтеся лісу (фото)

Читать на русском
Автор
Швидкий рецепт ніжного шашлику
Швидкий рецепт ніжного шашлику. Фото shuba.life

М’ясо танутиме у роті

Без ніжного ароматного шашлику не обходиться жоден пікнік. Єдине, що псує настрій — довгий час маринування м’яса. Що робити, якщо на природу зібралися раптово, а часу для підготовки шашлику немає?

У цьому випадку пропонуємо скористатися рецептом журналу "Поліна". Вся справа в тому, що ми будемо маринувати куряче філе в медовому соусі, і підготуватися він може за півгодини. Незважаючи на швидкість, м’ясо вийде надзвичайно ніжним. Перевіримо?

Як приготувати курячий шашлик у медовому соусі

Інгредієнти:

  • куряче філе — 1 кг;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • сік двох лимонів;
  • мед — 2 ст. л.;
  • сіль - до свого смаку;
  • часник — 3 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо сік двох лимонів, мед та подрібнений часник.
  2. Куряче філе миємо, нарізаємо кубиками та заливаємо підготовленим маринадом. Відправляємо все в холодильник щонайменше на півгодини. Солимо до свого смаку.
  3. Через вказаний час дістаємо курку з маринаду та нанизуємо м’ясо на металеві або попередньо вимочені дерев’яні шампури.
  4. Грати гриля змащуємо олією та обсмажуємо на ньому шашлик при середній температурі близько 8-10 хвилин, періодично перевертаючи та змащуючи маринадом.
Курячий шашлик у медовому соусі
Фото: Телеграф

Подаємо шашлик з гілочкою чебрецю і маринованими помідорами. Вийде дивовижно.