Можна ласувати через дві години: з цими маринованими помідорами всі забудуть про шашлики

Читать на русском
Автор
Чудова закуска — мариновані помідори Новина оновлена 24 травня 2024, 12:25
Чудова закуска — мариновані помідори. Фото babusyni-retsepty

Їсти їх – одне задоволення

Не тільки ароматними ніжними шашликами хочеться поласувати під час пікніка. До м’яса хочеться приготувати щось швидке, смачне та легке зі свіжих овочів.

Любителям помідорів разом із "Бабусиними рецептами" розповідаємо, як приготувати швидкі мариновані помідори — вже за кілька годин її можна подавати на стіл. Такі помідори виходять апетитними, ароматними, соковитими та яскравими. Любителі пікантного можуть додати помідори, але без перцю також виходить дуже смачно.

Як приготувати мариновані помідори

Інгредієнти:

  • помідори невеликого розміру – 10 прим.;
  • часник – 4 зубчики;
  • кінза – 0.5 пучка;
  • кріп — 4 гілочки;
  • оцет винний червоний – 2 ст. л.;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • цукор та сіль – по 0.5 ч. л.;
  • вода (мінеральна без газу або кип’ячена) – 50 мл;
  • гострий свіжий перець – за бажанням та смаком.

Спосіб приготування:

  1. Часник чистимо, пропускаємо через прес або натираємо на дрібну тертку. Гострий перець нарізаємо кільцями. Підготовлені інгредієнти відправляємо у відповідний посуд.
  2. Туди ж додаємо червоний винний оцет у чашку, оливкову олію, сіль, цукор та мінеральну воду. Все перемішуємо до розчинення солі та цукру.
  3. Дрібно нарізаємо кінзу та кріп, відправляємо їх у маринад.
  4. Помідори миємо, нарізаємо тонкими кружальцями і викладаємо першим шаром в окремий посуд з кришкою. На кожну кружку помідора викладаємо трохи маринаду.
  5. У такий спосіб викладаємо всі помідори з маринадом. Закриваємо ємність кришкою та відправляємо її в холодильник на дві години.

З помідорами можна приготувати шашлик із курки в томатному маринаді. Спробуйте це дуже смачно.