До весни не залишиться ні баночки: готуємо мариновані кабачки без стерилізації

Читать на русском
Автор

З’їжте за раз усю банку

Кабачки — чудова страва для фантазії. Скільки всього ми можемо з них приготувати — від міні-піц на сніданок до улюбленої овочевої ікри.

Якщо ж сумуєте за кабачками взимку, разом із Ukr.media пропонуємо їх замаринувати. Вони виходять настільки смачними, що можна за раз з’їсти всю банку й до весни запасів у вас точно не залишиться. Приготувати їх просто через те, що банки потрібно простерилізувати лише заздалегідь і після вдасться уникнути цієї процедури.

Як приготувати мариновані кабачки на зиму.

Інгредієнти на 3 літрові баночки:

  • кабачки — 1,8 кг;
  • кріп;
  • часник;
  • гвоздика – 6 шт.;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • перець горошком

Для розсолу:

  • вода – 1,5 л;
  • цукор — 190 г;
  • сіль — 70 г;
  • оцет 9% — 190 мл.

Спосіб приготування:

  1. На дно банки укладаємо часник, кріп, гвоздику (по 2 штучки на банку) та перець горошком (приблизно штук по 20).
  2. Далі в банку відправляємо нарізані кружальцями кабачки, лавровий листок і трохи часнику. Заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Через зазначений час зливаємо воду і заливаємо кабачки ще раз окропом, накриваємо кришкою та залишаємо на кілька хвилин.
  4. Для приготування маринаду у воду відправляємо цукор, сіль та оцет, доводимо все до кипіння.
  5. З банок зливаємо воду, заливаємо маринадом, закриваємо кришками, перевертаємо банки догори дном і накриваємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного остигання.

Залишилися кабачки? Приготуйте з них овочеві оладки — і близьких за вуха не відтягнете.