До весни не залишиться ні баночки: готуємо мариновані кабачки без стерилізації
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
З’їжте за раз усю банку
Кабачки — чудова страва для фантазії. Скільки всього ми можемо з них приготувати — від міні-піц на сніданок до улюбленої овочевої ікри.
Якщо ж сумуєте за кабачками взимку, разом із Ukr.media пропонуємо їх замаринувати. Вони виходять настільки смачними, що можна за раз з’їсти всю банку й до весни запасів у вас точно не залишиться. Приготувати їх просто через те, що банки потрібно простерилізувати лише заздалегідь і після вдасться уникнути цієї процедури.
Як приготувати мариновані кабачки на зиму.
Інгредієнти на 3 літрові баночки:
- кабачки — 1,8 кг;
- кріп;
- часник;
- гвоздика – 6 шт.;
- лавровий лист – 3 шт.;
- перець горошком
Для розсолу:
- вода – 1,5 л;
- цукор — 190 г;
- сіль — 70 г;
- оцет 9% — 190 мл.
Спосіб приготування:
- На дно банки укладаємо часник, кріп, гвоздику (по 2 штучки на банку) та перець горошком (приблизно штук по 20).
- Далі в банку відправляємо нарізані кружальцями кабачки, лавровий листок і трохи часнику. Заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин.
- Через зазначений час зливаємо воду і заливаємо кабачки ще раз окропом, накриваємо кришкою та залишаємо на кілька хвилин.
- Для приготування маринаду у воду відправляємо цукор, сіль та оцет, доводимо все до кипіння.
- З банок зливаємо воду, заливаємо маринадом, закриваємо кришками, перевертаємо банки догори дном і накриваємо теплою ковдрою. Залишаємо так до повного остигання.
Залишилися кабачки? Приготуйте з них овочеві оладки — і близьких за вуха не відтягнете.