Жоден сніданок більше не обійдеться без кабачків: чудова страва для всієї родини

Читать на русском
Автор
Незвичайні оладки з кабачків
Незвичайні оладки з кабачків. Фото vazhnoznat.com

За цей рецепт талія вам подякує

Варіантів ситного та швидкого сніданку дуже багато. Тут вам і ситні омлети, і швидкі бутерброди, і пишні сирники. Однак починається сезон улюблених кабачків і хочеться розпочинати день з улюбленого продукту.

Саме тому "Важно знать" ділиться чудовим рецептом оладок із кабачками. Ця страва стане вашим фаворитом: їх можна готувати на сніданок, подавати до чаю чи перекус. Готуються вони швидко, виходять легкими та смачними. До речі, рецепт можна міняти: ті, хто постить, можуть прибрати з рецепта яйця, ласуни — додати трохи цукру, яблук або родзинок, а любителі пікантного — бринзу та спеції.

Як приготувати оладки з кабачків

Інгредієнти:

  • 2 кабачки;
  • 100 г сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 ст. л. манки;
  • 1 куряче яйце;
  • зелень до смаку;
  • сіль до свого смаку;
  • перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки натираємо на великій тертці. Солимо їх і залишаємо на 15 хвилин, щоб позбутися зайвої вологи.
  2. Дрібно нарізаємо зелень, очищений часник пропускаємо через прес. Відправляємо підготовлені інгредієнти до кабачків.
  3. В отриману масу додаємо сметану, манку, куряче яйце, солимо і перчимо до смаку.
  4. Тісто, що вийшло, ретельно перемішуємо протягом 10-15 хвилин, після даємо стільки ж часу настоятися.
  5. Розігріваємо сковороду з олією, ложкою викладаємо оладки та обсмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору.

Раніше ми розповідали, як приготувати ситний сніданок із вчорашніх макаронів. Цей рецепт вам сподобається.