У магазині таке не купити: готуємо печиво з полуницею до сімейного чаювання

Читать на русском
Автор

Печиво виходить із золотистою скоринкою та вологою начинкою

У сезон полуниці неможливо утриматися від різноманітних десертів з улюбленою ягодою. Пропонуємо сьогодні близьким приготувати печиво з полуницею – таке ви точно не купите у найближчому супермаркеті.

Це м’які, ніжні та дуже ароматні солодощі за рецептом Shuba стануть гарним перекусом до філіжанки кави або чаю. Така випічка із золотистою скоринкою та злегка вологою серединкою танутиме в роті. А щоб зробити печиво з полуницею ще смачнішим, можна додати шматочки білого шоколаду або покрити глазур’ю з лимона або темного шоколаду. Не забудьте використати інгредієнти кімнатної температури.

Як приготувати полуничне печиво

Інгредієнти на 4 порції:

  • борошно пшеничне — 250 г;
  • полуниця – 200 г;
  • масло вершкове 73% — 120 г;
  • цукор — 100 г;
  • розпушувач — 8 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • лимон — 1 шт.;
  • цукрова пудра — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. У полуниці видаляємо плодоніжки, миємо, сушимо її та нарізаємо невеликими шматочками.
  2. У велику миску разом із цукром викладаємо нарізане кубиками розм’якшене вершкове масло, збиваємо міксером.
  3. В отриману масу додаємо яйце. Збиваємо до отримання кремоподібної та однорідної суміші. Всипаємо терту цедру та лимонний сік.
  4. Туди ж додаємо просіяне з розпушувачем борошно, перемішуємо все лопаткою. Додаємо нарізану полуницю, знову все перемішуємо.
  5. Тісто за допомогою ложки ділимо на невеликі порції, кожну обвалюємо в цукровій пудрі та формуємо долонями кульки.
  6. Деко застилаємо пергаментним папером, викладаємо печиво і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.

Готове печиво даємо охолонути. Подаємо до столу з ароматною кавою.