Море задоволення з півкіло полуниці: таким компотом насолоджуватиметеся до самої весни

Читати російською
Автор

Кожна банка розлітатиметься на раз-два

У сезон полуниці ми намагаємося приготувати близьким страви з улюбленою ягодою. Ми вже готували й вареники з полуницею, і незвичайний медовик. Тепер потурбуємося про те, щоб була можливість поласувати полуницею в осінньо-зимовий період.

Тому разом із Shuba ми поділимося рецептом консервованого полуничного компоту. Цей домашній напій з улюбленим ягідним смаком точно стане ходовим у вашій родині. Щоб напій вийшов ідеальним, краще вибирати якісні ягоди. Для пікантності смаку ми додамо трохи м’яти та лимона.

Як приготувати компот із полуниці з м’ятою та лимоном.

Інгредієнти на 4 порції:

  • вода — 2 л;
  • полуниця – 500 г;
  • цукор — 200 г;
  • лимон — 1/2 шт.;
  • м’ята — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Полуницю, лимон і м’яту миємо. З полуниці видаляємо плодоніжки, лимон нарізаємо шматочками, а м’яту сушимо.
  2. Полуницю відправляємо в трилітрову стерилізовану банку, заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин наполягати.
  3. Через зазначений час зливаємо воду з банки в каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо цукор та нагріваємо до повного розчинення цукру. Кип’ятимо протягом 5 хвилин.
  4. У банку з ягодами додаємо кружечки лимона та м’яту. Заливаємо все гарячим сиропом і герметично закриваємо прокип’яченою кришкою банку.
  5. Банку перевертаємо догори дном, залишаємо до повного остигання, після чого відправляємо у прохолодне місце зберігання.

Раніше ми розповідали, як приготувати галету з полуницею. Такий десерт прямо розтане у роті.