Улюблена випічка заграє новими смаковими барвами: спечіть медівник з полуницею

Читать на русском
Автор
Коржі просочуються полуничним конфітюром і просто тануть у роті
Коржі просочуються полуничним конфітюром і просто тануть у роті. Фото 1000.menu

Улюблений святковий торт

Смак торта "Медівника" знайомий багатьом з дитинства. Ймовірно, що багатьом цю випічку готувати мама чи бабуся на свята і була вона надзвичайно смачною!

Сьогодні ми пропонуємо згадати смак дитинства, проте з деякими варіаціями. А необхідно для цього — приготувати "Медівник" з полуницею, рецептом якого з нами поділилися на Instagram-сторінці "vika marchenko".

Як приготувати медівник з полуницею

Інгредієнти для коржів на форму d20 см:

  • вершкове масло – 110 г;
  • мед – 70 г;
  • цукор – 150 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • сода – 1 ч. л.;
  • борошно – 410 г;

Інгредієнти для полуничного конфітюру:

  • полуниця – 400 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г;
  • цукор – 1-2 ст. л.;

Інгредієнти для крему:

  • сметана 30% — 760 г;
  • цукрова пудра – 80 г;

Спосіб приготування:

  1. Спершу приготувати коржі. Для цього масло, мед, яйця і цукор поставити на водяну баню і помішуючи довести до однорідної консистенції.
  2. Додати соду і перемішати.
  3. Всипати просіяне борошно і перемішати до однорідності. Може здатися, що борошна замало, але це не так. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити до охолодження.
  4. Розділити тісто на 9 частин, які розкотити між двома листками пергаменту, вирізати необхідний діаметр, зробити проколи виделкою і випікати при 160 градусах протягом 4-5 хвилин до утворення золотистого кольору.
  5. Тим часом приготувати полуничний конфітюр. Для цього полуницю порізати і поставити на вогонь, щоб стала мʼяка і пустила сік, перебити блендером.
  6. Цукор перемішати з просіяним крохмалем і всипати до полуничного пюре, проварити до запустіння та остудити.
  7. Для приготування крему потрібно сметану збити з цукровою пудрою на високих обертах міксера.
  8. Тепер залишиться лише зібрати торт: коржі перемастити кремом, а на 2,4 і 6-ий корж поверх крему додавати полуничний конфітюр, але не домащувати до країв.
  9. Один корж подрібнити у крихту та посипати торт зверху. Прикрасити за бажанням та відправити у холодильник на ніч.

Раніше ми публікували рецепт смачного полуничного пирога. Таку випічку приготує навіть дитина.