Улюблена випічка заграє новими смаковими барвами: спечіть медівник з полуницею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Коржі просочуються полуничним конфітюром і просто тануть у роті](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/f8/9ca4dfd3-b5b91e4209abc7f6c378c8b5eac8df87.jpg?v=4770_1)
Улюблений святковий торт
Смак торта "Медівника" знайомий багатьом з дитинства. Ймовірно, що багатьом цю випічку готувати мама чи бабуся на свята і була вона надзвичайно смачною!
Сьогодні ми пропонуємо згадати смак дитинства, проте з деякими варіаціями. А необхідно для цього — приготувати "Медівник" з полуницею, рецептом якого з нами поділилися на Instagram-сторінці "vika marchenko".
Як приготувати медівник з полуницею
Інгредієнти для коржів на форму d20 см:
- вершкове масло – 110 г;
- мед – 70 г;
- цукор – 150 г;
- яйце – 2 шт.;
- сода – 1 ч. л.;
- борошно – 410 г;
Інгредієнти для полуничного конфітюру:
- полуниця – 400 г;
- кукурудзяний крохмаль – 20 г;
- цукор – 1-2 ст. л.;
Інгредієнти для крему:
- сметана 30% — 760 г;
- цукрова пудра – 80 г;
Спосіб приготування:
- Спершу приготувати коржі. Для цього масло, мед, яйця і цукор поставити на водяну баню і помішуючи довести до однорідної консистенції.
- Додати соду і перемішати.
- Всипати просіяне борошно і перемішати до однорідності. Може здатися, що борошна замало, але це не так. Загорнути тісто в харчову плівку і залишити до охолодження.
- Розділити тісто на 9 частин, які розкотити між двома листками пергаменту, вирізати необхідний діаметр, зробити проколи виделкою і випікати при 160 градусах протягом 4-5 хвилин до утворення золотистого кольору.
- Тим часом приготувати полуничний конфітюр. Для цього полуницю порізати і поставити на вогонь, щоб стала мʼяка і пустила сік, перебити блендером.
- Цукор перемішати з просіяним крохмалем і всипати до полуничного пюре, проварити до запустіння та остудити.
- Для приготування крему потрібно сметану збити з цукровою пудрою на високих обертах міксера.
- Тепер залишиться лише зібрати торт: коржі перемастити кремом, а на 2,4 і 6-ий корж поверх крему додавати полуничний конфітюр, але не домащувати до країв.
- Один корж подрібнити у крихту та посипати торт зверху. Прикрасити за бажанням та відправити у холодильник на ніч.
Раніше ми публікували рецепт смачного полуничного пирога. Таку випічку приготує навіть дитина.