Не м'ясом єдиним: як приготувати ароматну грибну юшку

Читать на русском
Автор

Смачна домашня страва з доступного набору овочів з додаванням локшини та грибів печериць

Влітку хочеться їсти максимально прості, легкі та смачні страви. Подекуди здається, що можна було б харчуватися одними лише овочами та фруктами!

Та все ж, інколи хочеться приготувати й чогось гаряченького, на кшталт курячого бульйону чи борщу. Чудовим варіантом також стане і приготування грибної юшки з локшиною, рецептом якої з нами поділилися на Instagram-сторінці "vitala_foodblog".

Як приготувати грибну юшку

Інгредієнти:

  • 100 г білих сушених грибів;
  • 1 л окропу;
  • 1 велика цибуля;
  • 1 морква;
  • вершкове масло та олія ;
  • 2 л води;
  • локшина;
  • часник;
  • зелень;

Спосіб приготування:

  1. Гриби залити літром окропу та залишити на годину.
  2. Рідину злити в окрему посудину, але не виливати.
  3. Вершкове масло розтопити, додати олію, обсмажити цибулю нарізану кубиками та натерту на великій тертці моркву.
  4. Гриби порізати на невеликі шматочки, додати до овочів, смажити 10 хвилин.
  5. Посолити, поперчити, додати улюблені спеції.
  6. Коли засмажка буде готова, додати воду, в якій замочувалися гриби, попередньо процідивши, та долити чистої води.
  7. Варити таку юшку близько 40 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи піну.
  8. Окремо відварити тоненьку локшину.
  9. При подачі в миску викласти трохи локшини, зверху залити грибною юшкою, додати трохи тертого часнику зверху та зелень кропу.

Раніше ми публікували рецепт маринованих глив. Апетитні та ситні гливи сподобаються всім любителям грибів.