Смачна домашня страва з доступного набору овочів з додаванням локшини та грибів печериць
Влітку хочеться їсти максимально прості, легкі та смачні страви. Подекуди здається, що можна було б харчуватися одними лише овочами та фруктами!
Та все ж, інколи хочеться приготувати й чогось гаряченького, на кшталт курячого бульйону чи борщу. Чудовим варіантом також стане і приготування грибної юшки з локшиною, рецептом якої з нами поділилися на Instagram-сторінці "vitala_foodblog".
Як приготувати грибну юшку
Інгредієнти:
- 100 г білих сушених грибів;
- 1 л окропу;
- 1 велика цибуля;
- 1 морква;
- вершкове масло та олія ;
- 2 л води;
- локшина;
- часник;
- зелень;
Спосіб приготування:
- Гриби залити літром окропу та залишити на годину.
- Рідину злити в окрему посудину, але не виливати.
- Вершкове масло розтопити, додати олію, обсмажити цибулю нарізану кубиками та натерту на великій тертці моркву.
- Гриби порізати на невеликі шматочки, додати до овочів, смажити 10 хвилин.
- Посолити, поперчити, додати улюблені спеції.
- Коли засмажка буде готова, додати воду, в якій замочувалися гриби, попередньо процідивши, та долити чистої води.
- Варити таку юшку близько 40 хвилин на повільному вогні, періодично знімаючи піну.
- Окремо відварити тоненьку локшину.
- При подачі в миску викласти трохи локшини, зверху залити грибною юшкою, додати трохи тертого часнику зверху та зелень кропу.
Раніше ми публікували рецепт маринованих глив. Апетитні та ситні гливи сподобаються всім любителям грибів.