Старовинний рецепт борщу: не червоний, не зелений, а білий

Читать на русском
Автор
Білий борщ традиційно готують на Хмельниччині
Білий борщ традиційно готують на Хмельниччині. Фото yizhakultura.com

Такого борщу ви ще не куштували

Ми ділились рецептом м’яких та пишних парових вареників з полуницею. Якщо ви любите незвичні традиційні рецепти, зверніть увагу на наступний. Борщ може бути не лише червоним чи зеленим, а й білим. Зокрема, такий вид готують у Хмельницькій області.

Цей борщ – справжня знахідка для любителів домашньої кухні. Він ситний, ароматний, багатий на овочі та м'ясо. Приготувати його не складно, а результат порадує всю вашу сім'ю. Рецептом поділились на порталі "Їжакультура".

Інгредієнти:

  • 5 картоплин
  • 0,25 капустини
  • 1 склянка білої квасолі
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 0,5 кг свинячих реберець
  • 1 бурячок рябий (біло-рожевий)
  • 0.5 літра сметани
  • сіль
  • перець
  • сушені груші, яблука, сливи (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі закип'ятити воду. Додати квасолю, нарізану кубиками картоплю, нашатковану капусту, подрібнений бурячок, свинячі реберця та сушені фрукти.
  2. Зменшити вогонь, посолити та поперчити. Варити протягом 40 хвилин.
  3. Влити половину сметани в каструлю з борщем. Перемішати і варити ще 10 хвилин.
  4. Натерти моркву, дрібно нарізати цибулю. Обсмажити овочі на повільному вогні до м'якості.
  5. Додати решту сметани, сіль та перець. Тушкувати заправку 5-7 хвилин. Додати заправку до борщу.

Залишиться борщ перемішати, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хвилин. Також ми ділились рецептом смачної страви з капусти та яєць.