Таких вареників ви ще не їли: запасіться черешнею для цієї страви

Читать на русском
Автор

Сніданок, який точно захочеться повторити

Неможливо відмовитися від вареників з різноманітними начинками. Ми готуємо їх з картопляним пюре та сиром, квашеною капустою, м’ясом, вишнею, полуницею або чорницею.

Користуючись сезоном, ми разом із Shuba пропонуємо приготувати вареники з черешнею. Ця страва вартує того, щоб запастися кількома кілограмами ягід — так ви зможете продовжити насолоду та відправити їх у морозильну камеру.

Як приготувати вареники з черешнею

Інгредієнти на 6 порцій

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 500 г;
  • кефір — 250 мл;
  • сіль — до свого смаку.

Для начинки:

  • черешня — 400 г;
  • цукор — 50 г;
  • мед — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста в борошно, що просіює, додаємо сіль і кефір. Замішуємо еластичне тісто і даємо "відпочити" протягом 10 хвилин.
  2. В цей час миємо та сушимо черешню. Видаляємо кісточки, ягоди посипаємо цукром і перемішуємо.
  3. Робочу поверхню посипаємо борошном, розкочуємо тісто і склянкою вирізаємо на ньому кружечки. На середину кожної заготовки викладаємо начинку, з’єднуємо та защипуємо краї, формуючи вареники.
  4. У киплячу воду викладаємо вареники та доводимо до кипіння. Помішуючи, варимо протягом 5 хвилин і викладаємо в тарілку.

Подаємо вареники теплими з медом та улюбленим напоєм. Ви отримаєте масу насолоди.