Рідні зʼїдять за лічені хвилини: як приготувати ніжні вареники з вишнями
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6411
Ці вареники вразять вас своїм ніжним і соковитим смаком
У період посту багато християн дотримується обмежень у їжі. Утім, все одно хочеться різноманітно харчуватися та радувати своїх близьких всякими смаколиками. Нещодавно ми ділилися рецептом лінивих вареників із сухофруктами. Тепер маємо ще один цікавий спосіб приготування.
Шеф-кухар і переможниця "МастерШеф" Ольга Мартиновська розповіла, як зробити ніжні варенички з вишнями. Тут дуже важливо приготувати правильне тісто.
Інгредієнти
- Пшеничне борошно вищого гатунку — 500 г.;
- борошно Semola — 500 г.;
- кипʼяток — 650-700 мл.;
- рослинна олія — 50 мл.;
- сіль — 12 г.
Спосіб приготування
- Поєднайте два різних борошна та залийте у місткість кип'яток разом із олією. Воно має вийти не дуже рідким, але гнучким. 600 мілілітрів гарячої води треба вилити одразу, а решта — додавати поступово. Вимішайте тісто.
- Додайте солі у масу. Тоді обгорніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник. Тримайте там, поки тісто повністю не охолоне.
- Тоді витягніть з холодильника та розкатайте його. Зробіть кола на ньому чашкою чи іншим предметом.
- Оскільки ще не пора вишень, то будемо використовувати заморожені. Їх треба трохи поцукрувати.
- Кладіть вишні у кола з тіста та заліплюйте.
- Варіть їх у киплячій воді всього кілька хвилин. Смачного!
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати вареники по-італійськи. Йдеться про ньокі — з картоплею та грибами. Їх дуже просто готувати, водночас це дуже смачно.