Рідні зʼїдять за лічені хвилини: як приготувати ніжні вареники з вишнями

Читать на русском
Автор
6411
Рецепт смачних вареників із вишнями
Рецепт смачних вареників із вишнями. Фото Canva

Ці вареники вразять вас своїм ніжним і соковитим смаком

У період посту багато християн дотримується обмежень у їжі. Утім, все одно хочеться різноманітно харчуватися та радувати своїх близьких всякими смаколиками. Нещодавно ми ділилися рецептом лінивих вареників із сухофруктами. Тепер маємо ще один цікавий спосіб приготування.

Шеф-кухар і переможниця "МастерШеф" Ольга Мартиновська розповіла, як зробити ніжні варенички з вишнями. Тут дуже важливо приготувати правильне тісто.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно вищого гатунку — 500 г.;
  • борошно Semola — 500 г.;
  • кипʼяток — 650-700 мл.;
  • рослинна олія — 50 мл.;
  • сіль — 12 г.

Спосіб приготування

  1. Поєднайте два різних борошна та залийте у місткість кип'яток разом із олією. Воно має вийти не дуже рідким, але гнучким. 600 мілілітрів гарячої води треба вилити одразу, а решта — додавати поступово. Вимішайте тісто.
  2. Додайте солі у масу. Тоді обгорніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник. Тримайте там, поки тісто повністю не охолоне.
  3. Тоді витягніть з холодильника та розкатайте його. Зробіть кола на ньому чашкою чи іншим предметом.
  4. Оскільки ще не пора вишень, то будемо використовувати заморожені. Їх треба трохи поцукрувати.
  5. Кладіть вишні у кола з тіста та заліплюйте.
  6. Варіть їх у киплячій воді всього кілька хвилин. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати вареники по-італійськи. Йдеться про ньокі — з картоплею та грибами. Їх дуже просто готувати, водночас це дуже смачно.