Таких вареників ви ще не їли: запасіться черешнею для цієї страви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Сніданок, який точно захочеться повторити
Неможливо відмовитися від вареників з різноманітними начинками. Ми готуємо їх з картопляним пюре та сиром, квашеною капустою, м’ясом, вишнею, полуницею або чорницею.
Користуючись сезоном, ми разом із Shuba пропонуємо приготувати вареники з черешнею. Ця страва вартує того, щоб запастися кількома кілограмами ягід — так ви зможете продовжити насолоду та відправити їх у морозильну камеру.
Як приготувати вареники з черешнею
Інгредієнти на 6 порцій
Для тіста:
- борошно пшеничне — 500 г;
- кефір — 250 мл;
- сіль — до свого смаку.
Для начинки:
- черешня — 400 г;
- цукор — 50 г;
- мед — 50 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста в борошно, що просіює, додаємо сіль і кефір. Замішуємо еластичне тісто і даємо "відпочити" протягом 10 хвилин.
- В цей час миємо та сушимо черешню. Видаляємо кісточки, ягоди посипаємо цукром і перемішуємо.
- Робочу поверхню посипаємо борошном, розкочуємо тісто і склянкою вирізаємо на ньому кружечки. На середину кожної заготовки викладаємо начинку, з’єднуємо та защипуємо краї, формуючи вареники.
- У киплячу воду викладаємо вареники та доводимо до кипіння. Помішуючи, варимо протягом 5 хвилин і викладаємо в тарілку.
Подаємо вареники теплими з медом та улюбленим напоєм. Ви отримаєте масу насолоди.