На роботу — ситим та з гарним настроєм: снідаємо яєчнею з часником

Читать на русском
Автор

Просто, смачно та дуже пікантно

Пишна, ситна яєчня — один із найпопулярніших у нас сніданків. Ми готували неймовірну кількість цієї страви, а тепер зробімо її пікантнішою і додамо до неї… трішечки часнику.

Такий варіант яєчні популярний на Близькому сході. Ми додамо до страви ще лимонний сік та нарізану свіжу петрушку, проте саме часник додасть сніданку пікантності та підніме настрій перед роботою. Приготуйте такий сніданок за рецептом Shuba — і близькі будуть просити його знову і знову.

Як приготувати яєчню з часником

Інгредієнти на 1 порцію:

  • яйця курячі — 2 шт.;
  • часник, зубчики — 1 шт.;
  • лимон, сік — 1 ст. л.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • перець чорний мелений — 1/4 ч. л.;
  • петрушка, гілочка — 1 ст. л.;
  • масло вершкове 73% — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. На середньому вогні розтоплюємо у сковороді вершкове масло. Додаємо лимонний сік та подрібнений часник. Смажимо все протягом 2 хвилин. Слідкуємо, щоб часник не підгорів.
  2. У сковороду розбиваємо яйця. Солимо їх, перчимо і готуємо протягом 2 хвилин до загусання жовтка.
  3. Перевертаємо акуратно яйця. Знову все солимо, перчимо і готуємо близько 1-2 хвилин.

Готову яєчню знімаємо сковороди та посипаємо петрушкою. Подаємо з ароматною кавою.