Тільки не окропом: як правильно заварювати каву

Читать на русском
Автор
2200
Напій виходить ідеальним
Напій виходить ідеальним. Фото Freepik

Виявляється, окріп вбиває смак

Кавомани не можуть уявити ранок без улюбленого ароматного напою. Щоб кава вийшла смачною, важливо підібрати правильний сорт та ступінь обсмажування зерен, а для вишуканості можна додати до кави незвичайні інгредієнти.

Однак неправильне заварювання кави багато хто припускає одну помилку, яка здатна "вбити" смак напою. Про це поговоримо докладніше разом із Ukr.Media.

Як правильно заварювати каву

Багато хто при заварюванні кави засмучується, тому що кава починає гірчити. Хтось грішить на виробників кави, хтось на продавців. Однак багато хто і не здогадується, що самі псують свій напій неправильним приготуванням.

Найпоширеніша помилка при заварюванні зернового, розчинного або сублімованого — використання окропу. У разі використання води з температурою 100 градусів Цельсія напій набуває неприємного, терпкого присмаку.

Тому найкращий варіант для любителів гіркої кави — заливати каву водою з температурою 95 градусів за Цельсієм. Людям, які віддають перевагу більш тонкому смаку, потрібно використовувати воду не вище 89 градусів Цельсія.

Як без градусника перевірити температуру води? Просто після закипання чайника почекати 30-60 секунд – за цей час вода охолоне приблизно до 95 градусів Цельсія. Краще заварювати каву під кришкою – так краще збережеться аромат та смак напою.

Не рекомендується доводити воду до кипіння та під час заварювання зернової кави на плиті. Варити краще на повільному вогні, причому чим повільніше відбувається нагрівання, тим краще.

Раніше ми розповідали, як покращити смак кави. З цими хитрощами напій вийде чудовим.