Мало хто знає: коли солити яєчню, щоб не зіпсувати сніданок

Читать на русском
Автор
Смак залежить від того, коли додавати сіль
Смак залежить від того, коли додавати сіль. Фото shuba.life

Як найкраще посолити яєчню?

Ми розповідали про простий спосіб підготовки капустяного листя на голубці. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам смачніше приготувати яєчню. Це теж залежить від моменту додавання солі.

Кенджі Лопес-Альт, відомий кулінарний дослідник для The New York Times розповів, чи варто солити яєчню перед приготуванням, під час чи після. Це стосується скрембла. І щодо цього питання думки експертів розділяються.

Деякі кулінари вважають, що сіль "розщеплює" яйця, роблячи їх "водянистими", і рекомендує солити лише в кінці приготування. Втім, дослідження Кенджі показали, що соління яєць перед варінням може насправді покращити їхню текстуру та смак.

Як сіль впливає на яйця?

  • У сирому яйці білки відштовхуються один від одного завдяки електричним зарядам.
  • Розчиняючись у воді, дисоціює на іони, які зв'язуються з білками, нейтралізуючи їх заряд і змушуючи їх злипатися.
  • Це призводить до того, що білкова сітка стає більш міцною, що робить яєчню більш ніжною, вологою та ароматною.
  • Солені яйця готуються швидше, адже білки зв'язуються між собою вже при нижчій температурі.

Отже, солити яйця перед варінням не лише можна, але й рекомендується. Це робить яєчню більш ніжною, ароматною та приємною на смак. Дайте посоленим збитим яйцям відпочити 15 хвилин перед приготуванням — і тоді сніданок буде ідеальним. Також ми розповідали, як приготувати смачний шашлик.