Без сала тут не обійтися: незвичайний рецепт молодої картоплі

Читать на русском
Автор

Готуватимете весь сезон

У сезон молодої картоплі хочеться готувати лише її. Рецептів приготування цієї страви мабуть-невидимо: молода картопля з часником у духовці, незвичайний варіант у тісті й навіть з пікантним соусом.

Якщо ж всі рецепти набридли, разом із Shuba пропонуємо приготувати молоду картоплю із салом у духовці. Від такої смакоти навряд чи хтось зможе відмовитись і картопля розлетиться зі столу за лічені хвилини. До речі, у рецепті сало можна замінити на копчену грудинку чи будь-яке інше м’ясо та обсмажити його на олії. А кількість та різновид спецій необхідно регулювати на смак.

Як запекти молоду картоплю із салом

Інгредієнти на 6 порцій:

  • картопля молода — 1 кг;
  • сало — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • олія соняшникова рафінована — 100 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • спеції — 1 ч. л.;
  • часник, зубчики — 6 шт.;
  • кріп, пучок — 1 шт.;
  • цибуля зелена — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо, сушимо картоплю. Відправляємо його в глибоку миску, солимо, додаємо спеції та ретельно все перемішуємо.
  2. Невеликими шматочками чи кубиками нарізаємо сало, відправляємо його у холодну сковороду. Обсмажуємо на середньому вогні протягом 7-10 хвилин.
  3. Цибулю миємо, чистимо, нарізаємо півкільцями та додаємо до сала в сковороду. Перемішуємо та смажимо до золотистого кольору. Знімаємо з вогню та викладаємо у форму для запікання.
  4. У ту ж сковороду з топленим жиром викладаємо картоплю, обсмажуємо до коричневої скоринки 10 хвилин і перекладаємо у форму для запікання на сало з цибулею. Накриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
  5. Миємо і дрібно нарізаємо очищений часник та зелень. Змішуємо, додаємо невелику кількість олії.

Готову картоплю перекладаємо в миску та додаємо підготовлену зелень. Подаємо з улюбленим салатом.