![Все легко та просто](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/aa/1c7ecd2d-b51435947c16aaf2740341682ef9aaa7.jpg?v=0705_1)
За допомогою цих порад ви принесете додому "правильну" картоплю
У сезон молодої картоплі хочеться ласувати нею якомога частіше. Однак при покупці цього продукту багато хто з нас замислюється про його якість.
Разом із Головним управлінням Держспоживслужби у Полтавській області розповімо, як на що звернути увагу при виборі молодої картоплі. З цими хитрощами вас не обдурить жоден продавець.
Як вибрати молоду картоплю
Молоду картоплю впізнати легко — у неї дуже тоненька шкірка. Вона легко лущиться, навіть якщо її потерти пальцем.
Намагайтеся вибирати середню за розміром картопля. Маленькі бульби незручно чистити, а великі можуть бути вирощені на хімічних добривах.
При виборі картоплі натисніть на нього нігтем. Якщо у лунці з’являється вода – швидше за все, картоплю поливали хімією.
Звертайте увагу на зовнішній вигляд картоплі. Він має бути цілим, а шкірка — не пошкодженою і без цяток.
Краще відмовитися від покупки чорної та зеленої картоплі. Такий колір – явна ознака неякісного продукту.
А ось особливої різниці між чистою та немитою картоплею немає. Однак розглянути всі дефекти та візуально оцінити продукт краще, якщо на ньому немає великої кількості землі. До того ж чиста картопля найчастіше сортується при викладанні товару на прилавок, тому ризик появи неякісних коренеплодів тут виключений.
Молоду картоплю краще їсти одразу, а не закуповувати на кілька тижнів уперед. Якщо після приготування страви все ж таки картопля залишилася, то потрібно її загорнути в темний пакет і накрити зверху щільним темним матеріалом.
Купили молоду картоплю? Запечіть її в тісті — вийде дуже смачно.