Ні грама хімікатів: як вибрати якісну молоду картоплю

Читать на русском
Автор
Все легко та просто
Все легко та просто. Фото shuba.life

За допомогою цих порад ви принесете додому "правильну" картоплю

У сезон молодої картоплі хочеться ласувати нею якомога частіше. Однак при покупці цього продукту багато хто з нас замислюється про його якість.

Разом із Головним управлінням Держспоживслужби у Полтавській області розповімо, як на що звернути увагу при виборі молодої картоплі. З цими хитрощами вас не обдурить жоден продавець.

Як вибрати молоду картоплю

Молоду картоплю впізнати легко — у неї дуже тоненька шкірка. Вона легко лущиться, навіть якщо її потерти пальцем.

Намагайтеся вибирати середню за розміром картопля. Маленькі бульби незручно чистити, а великі можуть бути вирощені на хімічних добривах.

При виборі картоплі натисніть на нього нігтем. Якщо у лунці з’являється вода – швидше за все, картоплю поливали хімією.

Звертайте увагу на зовнішній вигляд картоплі. Він має бути цілим, а шкірка — не пошкодженою і без цяток.

Краще відмовитися від покупки чорної та зеленої картоплі. Такий колір – явна ознака неякісного продукту.

А ось особливої різниці між чистою та немитою картоплею немає. Однак розглянути всі дефекти та візуально оцінити продукт краще, якщо на ньому немає великої кількості землі. До того ж чиста картопля найчастіше сортується при викладанні товару на прилавок, тому ризик появи неякісних коренеплодів тут виключений.

Молоду картоплю краще їсти одразу, а не закуповувати на кілька тижнів уперед. Якщо після приготування страви все ж таки картопля залишилася, то потрібно її загорнути в темний пакет і накрити зверху щільним темним матеріалом.

Купили молоду картоплю? Запечіть її в тісті — вийде дуже смачно.