Універсальна страва для літньої спеки: вгамує і спрагу, і голод
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Всього 15 хвилин — і ви вже їсте
Любите перші страви, однак у спеку хочеться поїсти чогось такого, що охолодить та наситить? Тоді вам знадобиться рецепт освіжаючого огіркового супу.
Ця перша страва легко і дуже просто у приготуванні. Суп складається з овочів, зелені та грецького йогурту. Вам знадобиться всього 15 хвилин на його приготування та трохи терпіння, щоб дочекатися охолодження супу. Shuba радить використовувати огірки з гладкою та тонкою шкіркою, проте ви можете вибрати будь-які та обов’язково додати зелень – базилік, кріп, м’яту та розмарин. Ця страва відмінно підійде до обіду, на вечерю і навіть як перекушування.
Як приготувати огірковий суп
Інгредієнти на 4 порції:
- огірок — 3 шт.;
- грецький йогурт — 220 г;
- базилік, гілочка — 30 г;
- олія оливкова Extra Virgin — 30 мл;
- лимон, сік — 25 мл;
- кріп, гілочка — 15 г;
- часник, зубчики — 1 шт.;
- сіль морська — 4 г;
- мед — 3 г;
- суміш перців, розмарин, гілочка, м’ята — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Миємо м’яту, кріп, огірки та базилік. Огірки нарізаємо тонкими скибочками (дещо відкладаємо для прикраси), базилік, кріп та м’яту подрібнюємо.
- Огірки разом з оливковою олією, йогуртом, лимонним соком, медом та часником відправляємо в блендер і подрібнюємо.
- В отриману масу відправляємо базилік, кріп, сіль та суміш перців, збиваємо декількома пульсаціями.
- Підготовлений суп переливаємо в каструлю і відправляємо в холодильник охолоджуватися щонайменше на 3 години.
- Суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо скибочками огірка, крапельками олії, розмарином, м’ятою та присипавши сумішшю перців.
У спеку також рекомендуємо приготувати окрошку зі щавлем та сосисками. Вийде дуже смачно.