У сто разів смачніше навіть за улюблений борщ: такий розсольник дуже люблять у Польщі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 7490
Чудовий супчик на кожен день
Якщо ви любитель класичного розсольника, напевно, ви вже перепробували багато різних рецептів цієї страви. Сьогодні ми поділимося польським варіантом цієї першої страви.
Відрізняється він тим, що у складі супу немає перлової крупи. Однак такий розсольник все одно виходить ситним, наваристим, густим і в міру кислим. Та й готується за рецептом Ye.ua він набагато швидше.
Як приготувати розсольник по-польськи
Інгредієнти:
- 2,5 л бульйону (овочевого, грибного, м’ясного);
- 5 маринованих огірків;
- 150 мл огіркового розсолу;
- 1 цибулина;
- 2 морквини;
- 1 ч. л. цукру;
- 5 картоплин;
- 300 г м’ясного фаршу;
- 150 г вареного рису;
- сіль за смаком;
- зелень кропу чи петрушки.
Спосіб приготування:
- Доводимо до кипіння бульйон. Додаємо нарізану кубиком картоплю, солимо і варимо до його напівготовності.
- Півколо нарізаємо мариновані огірки. Помішуючи, обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією протягом 3-5 хвилин.
- Цибулю та 1 морквину чистимо. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву трьом на тертці. Разом із цукром відправляємо овочі в сковороду з огірками та смажимо їх протягом 5 хвилин до м’якості.
- Окремо змішуємо варений рис, м’ясний фарш і натерту моркву на тертці. Відправляємо в бульйон із картоплею.
- Помішуючи, доводимо до кипіння, додаємо підготовлену засмажку і додаємо маринад з огірків. Варимо все протягом 19 хвилин.
Готовому розсольнику даємо настоятися 15-20 хвилин під кришкою. Посипаємо подрібненою зеленню та подаємо з домашнім хлібом.