Універсальна страва для літньої спеки: вгамує і спрагу, і голод

Читать на русском
Автор
Холодний огірковий суп
Холодний огірковий суп. Фото shuba.life

Всього 15 хвилин — і ви вже їсте

Любите перші страви, однак у спеку хочеться поїсти чогось такого, що охолодить та наситить? Тоді вам знадобиться рецепт освіжаючого огіркового супу.

Ця перша страва легко і дуже просто у приготуванні. Суп складається з овочів, зелені та грецького йогурту. Вам знадобиться всього 15 хвилин на його приготування та трохи терпіння, щоб дочекатися охолодження супу. Shuba радить використовувати огірки з гладкою та тонкою шкіркою, проте ви можете вибрати будь-які та обов’язково додати зелень – базилік, кріп, м’яту та розмарин. Ця страва відмінно підійде до обіду, на вечерю і навіть як перекушування.

Як приготувати огірковий суп

Інгредієнти на 4 порції:

  • огірок — 3 шт.;
  • грецький йогурт — 220 г;
  • базилік, гілочка — 30 г;
  • олія оливкова Extra Virgin — 30 мл;
  • лимон, сік — 25 мл;
  • кріп, гілочка — 15 г;
  • часник, зубчики — 1 шт.;
  • сіль морська — 4 г;
  • мед — 3 г;
  • суміш перців, розмарин, гілочка, м’ята — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Миємо м’яту, кріп, огірки та базилік. Огірки нарізаємо тонкими скибочками (дещо відкладаємо для прикраси), базилік, кріп та м’яту подрібнюємо.
  2. Огірки разом з оливковою олією, йогуртом, лимонним соком, медом та часником відправляємо в блендер і подрібнюємо.
  3. В отриману масу відправляємо базилік, кріп, сіль та суміш перців, збиваємо декількома пульсаціями.
  4. Підготовлений суп переливаємо в каструлю і відправляємо в холодильник охолоджуватися щонайменше на 3 години.
  5. Суп розливаємо по тарілках, прикрашаємо скибочками огірка, крапельками олії, розмарином, м’ятою та присипавши сумішшю перців.

У спеку також рекомендуємо приготувати окрошку зі щавлем та сосисками. Вийде дуже смачно.