Пашот без брудних каструль: цікавий лайфхак, який дозволить приготувати яйця легко

Читать на русском
Автор

Так просто пашот ви ще не готували

Ми ділились рецептом смачного литовського холодника. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе вам приготувати яйця пашот по-новому.

Цей рецепт не лише не потребує багато часу та зусиль, але й гарантує чудовий результат: красиві, апетитні та неймовірно смачні яйця пашот, які порадують всю вашу родину. І навіть не треба буде потім відмивати каструлю. Рецептом поділились на Ukr.Media. Силіконові форми для кексів — ось і все, що знадобиться.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • олія або вершкове масло (для змащення форм)
  • сіль
  • вода

Спосіб приготування:

  1. Злегка змастіть силіконові форми для кексів олією. Вбийте по одному яйцю в кожну форму. Посоліть до смаку.
  2. Налийте в сковороду достатньо води, щоб вона покривала форми наполовину. Доведіть воду до кипіння.
  3. Опустіть форми з яйцями у киплячу воду, накрийте кришкою та зменшіть вогонь. Варіть протягом 4-5 хвилин, не більше!
  4. Через 4 хвилини перевірте яйця. Білок має бути щільним, а жовток – рідким. Це й є ідеальними яйцями пашот.
  5. Обережно дістаньте форми з води. Завдяки силікону яйця легко виймаються з форм.

Покладіть яйця пашот на тарілку, доповніть бутербродом, свіжими овочами або зеленню. Також ми ділились рецептом оригінального Наполеона в склянці.