Мало хто знає: чи потрібно насправді мити курячі яйця

Читати російською
Автор

Як очистити брудні курячі яйця

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер розповідаємо, чи потрібно насправді мити курячі яйця перед зберіганням в холодильнику.

Деякі люди стверджують, що це обов'язково, адже так видаляється бруд та бактерії з шкаралупи. Інші ж кажуть, що миття яєць може бути шкідливим, адже воно може призвести до проникнення бактерій всередину через пори в шкаралупі. Хто ж має рацію, розбираємось разом із Ukr.Media.

Згідно з рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, споживачам не рекомендується мити комерційно упаковані яйця. Річ у тім, що на шкаралупі яєць є спеціальна захисна плівка, яка називається кутикулою. Ця плівка допомагає запобігти проникненню бактерій всередину яйця.

Коли ви миєте яйця, вода може змити кутикулу, роблячи яйце більш вразливим до бактерій. Пори в шкаралупі яєць дуже маленькі, але вони все ж таки існують. Якщо ви миєте яйця, бактерії з брудної води можуть потрапити всередину через ці пори.

Отже, що робити, якщо яйця виглядають брудними?

Якщо на яйцях є бруд або сміття, ви можете просто протерти їх чистою вологою ганчіркою. Якщо ви все ж таки хочете помити яйця, зробіть це перед тим, як покласти їх у холодильник. Використовуйте теплу проточну воду і обов'язково ретельно висушіть яйця чистим рушником.

Дотримуючись цих простих порад, ви можете бути впевнені, що ваші яйця безпечні та смачні. Також ми розповідали, які помилки псують смак борщу.