Мало хто знає: чи потрібно насправді мити курячі яйця

Читать на русском
Автор
Не всі знають, чи потрібно їх мити
Не всі знають, чи потрібно їх мити. Фото vkurse.kz

Як очистити брудні курячі яйця

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер розповідаємо, чи потрібно насправді мити курячі яйця перед зберіганням в холодильнику.

Деякі люди стверджують, що це обов'язково, адже так видаляється бруд та бактерії з шкаралупи. Інші ж кажуть, що миття яєць може бути шкідливим, адже воно може призвести до проникнення бактерій всередину через пори в шкаралупі. Хто ж має рацію, розбираємось разом із Ukr.Media.

Згідно з рекомендаціями Міністерства сільського господарства США, споживачам не рекомендується мити комерційно упаковані яйця. Річ у тім, що на шкаралупі яєць є спеціальна захисна плівка, яка називається кутикулою. Ця плівка допомагає запобігти проникненню бактерій всередину яйця.

Коли ви миєте яйця, вода може змити кутикулу, роблячи яйце більш вразливим до бактерій. Пори в шкаралупі яєць дуже маленькі, але вони все ж таки існують. Якщо ви миєте яйця, бактерії з брудної води можуть потрапити всередину через ці пори.

Отже, що робити, якщо яйця виглядають брудними?

Якщо на яйцях є бруд або сміття, ви можете просто протерти їх чистою вологою ганчіркою. Якщо ви все ж таки хочете помити яйця, зробіть це перед тим, як покласти їх у холодильник. Використовуйте теплу проточну воду і обов'язково ретельно висушіть яйця чистим рушником.

Дотримуючись цих простих порад, ви можете бути впевнені, що ваші яйця безпечні та смачні. Також ми розповідали, які помилки псують смак борщу.