Знадобиться лише два інгредієнти: як закрити вишні у власному соці
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудовий рецепт консервації
Ми ділились рецептом апетитної овочевої ікри на зиму. Тепер розповідаємо, як закрити у банках ароматні вишні у власному соці.
Такі вишеньки стануть чудовою начинкою для десертів, пирогів та фруктових чаїв. Рецептом поділились на "Квіткаінфо". Це відмінний спосіб зберегти літні ягоди на зиму.
Інгредієнти:
- 1 кг вишні
- 200 г цукру
Спосіб приготування:
- Підготуйте вишню: переберіть ягоди, видаліть листочки та плодоніжки. Ретельно промийте вишню холодною водою та дайте їй стекти на друшляку.
- Видаліть кісточки з вишень. Ви можете використовувати спеціальний пристрій для видалення кісточок або зробити це вручну. Сік, який виділився під час видалення кісточок, не викидайте, а додайте до очищених вишень.
- Засипте вишню цукром. Перемішайте ягоди з цукром і залиште на 6-8 годин, щоб вишня пустила сік.
- Варіть вишню у власному соці: поставте каструлю з вишнею та цукром на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Варіть протягом 10 хвилин, періодично знімаючи піну.
- Візьміть чисті, простерилізовані банки і розкладіть по них гарячу вишню з соком. Заповніть банки доверху.
- Щільно закрийте банки кришками за допомогою ключа для консервування. Переверніть банки догори дном на рушник і залиште в такому положенні до повного охолодження.
Зберігайте вишню у прохолодному темному місці. Також ми ділились рецептом чудової полуниці на зиму.