Дивовижний сільський рецепт голубців: так їх готують на Закарпатті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Чудовий рецепт голубців
Ми ділились рецептом апетитних кабачкових дерунів. Якщо ж шукаєте вдалий рецепт ситнішої та серйознішої страви, яку можна поставити на святковий стіл, зверніть увагу на наступний.
На порталі "Господинька" поділились рецептом закарпатських голубців — так їх і досі готують по селах. Голубці виходять маленькими, апетитними, викладаються в каструлю шарами та дуже смачно тушкуються.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти
- 3 ст. л. смальцю
- 1 морква
- 3 цибулини
- 4 ст. л. аджики
- 1 ч. л. сухої солодкої паприки
- 1 ч. л. сухої зелені (або свіжої: кріп, петрушка, зелена цибуля)
- перець
- 1 ст. л. сирого засоленого болгарського перцю
- 450 г рису
- 850 г м'ясного фаршу (свинина)
- сіль
- 2 ст. л. олії (за потреби)
- 1-2 ст. л. томатної пасти
Спосіб приготування:
- Капусту помити, вирізати качан. Опустити у киплячу підсолену воду на кілька секунд. Потім легко відділити листочки за допомогою виделки.
- У сковороді розтопити смалець, натерти на тертці моркву та 2 цибулини. Обсмажити на середньому вогні до м'якості овочів.
- Зняти з вогню, додати солодку паприку та аджику, перемішати. В кінці додати суху зелень, кріп, петрушку, зелену цибулю та суміш перців.
- У мисці змішати промитий кілька разів рис, фарш, нарізану кубиками цибулю. Додати сирий засолений болгарський перець, перемішати.
- Додати засмажку з моркви і цибулі, перемішати. За потреби влити олію та перемішати. В кінці посолити до смаку.
- Зрізати потовщення на капустяних листках. Сформувати голубці, загорнувши начинку всередину.
- Викласти голубці в каструлю, залити гарячою підсоленою водою, додати томатну пасту. Довести до кипіння під кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму і варити ще 25-30 хвилин.
Подавати голубці найсмачніше зі сметаною. Також ми ділились рецептом апетитних вареників з вишнями.