Дивовижний сільський рецепт голубців: так їх готують на Закарпатті

Читати російською
Автор

Чудовий рецепт голубців

Ми ділились рецептом апетитних кабачкових дерунів. Якщо ж шукаєте вдалий рецепт ситнішої та серйознішої страви, яку можна поставити на святковий стіл, зверніть увагу на наступний.

На порталі "Господинька" поділились рецептом закарпатських голубців — так їх і досі готують по селах. Голубці виходять маленькими, апетитними, викладаються в каструлю шарами та дуже смачно тушкуються.

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти
  • 3 ст. л. смальцю
  • 1 морква
  • 3 цибулини
  • 4 ст. л. аджики
  • 1 ч. л. сухої солодкої паприки
  • 1 ч. л. сухої зелені (або свіжої: кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • перець
  • 1 ст. л. сирого засоленого болгарського перцю
  • 450 г рису
  • 850 г м'ясного фаршу (свинина)
  • сіль
  • 2 ст. л. олії (за потреби)
  • 1-2 ст. л. томатної пасти

Спосіб приготування:

  1. Капусту помити, вирізати качан. Опустити у киплячу підсолену воду на кілька секунд. Потім легко відділити листочки за допомогою виделки.
  2. У сковороді розтопити смалець, натерти на тертці моркву та 2 цибулини. Обсмажити на середньому вогні до м'якості овочів.
  3. Зняти з вогню, додати солодку паприку та аджику, перемішати. В кінці додати суху зелень, кріп, петрушку, зелену цибулю та суміш перців.
  4. У мисці змішати промитий кілька разів рис, фарш, нарізану кубиками цибулю. Додати сирий засолений болгарський перець, перемішати.
  5. Додати засмажку з моркви і цибулі, перемішати. За потреби влити олію та перемішати. В кінці посолити до смаку.
  6. Зрізати потовщення на капустяних листках. Сформувати голубці, загорнувши начинку всередину.
  7. Викласти голубці в каструлю, залити гарячою підсоленою водою, додати томатну пасту. Довести до кипіння під кришкою. Зменшити вогонь до мінімуму і варити ще 25-30 хвилин.

Подавати голубці найсмачніше зі сметаною. Також ми ділились рецептом апетитних вареників з вишнями.